Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Share This


 Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων τελέσθηκε τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 από το Δήμο σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη – Φραγκόλιμνας.

107 χρόνια μετά, παρουσία στην Καλαμάτα του Μητροπολίτη Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας Τιγκράν Μακρατσιάν, τιμήθηκε η μνήμη περισσοτέρων του 1,5 εκατ. ανθρώπων, που γνώρισαν την Οθωμανική βαρβαρότητα, σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «107 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 24η Απριλίου 1915. Ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η Γενοκτονία των αδελφών μας Αρμενίων. Χρέος όλων μας να τιμούμε και να μην ξεχνούμε. Να διδασκόμαστε από την ιστορία. Αιωνία η μνήμη των χιλιάδων Αρμενίων θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την πατρίδα τους».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Τιγκράν Μακρατσιάν και ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Αρμενίας από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, o Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς,  ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος Τάκβος Οβακιμιάν, ο Αντιπρόεδρος Αρπινέ Χακομπιάν, ο Γραμματέας της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος Οβανές Αμπραχαμιάν, η Πρόεδρος του Τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της εκκλησίας Αγίου Νικολάου της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας Σοφία Αρουτσουνιάν. Επίσης το παρών έδωσαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων καθώς και μέλη της Αρμενικής Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages