Η Καλαμάτα τιμώμενος Δήμος στις Εορτές Εξόδου 2022 στο Μεσολόγγι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα τιμώμενος Δήμος στις Εορτές Εξόδου 2022 στο Μεσολόγγι

Η Καλαμάτα τιμώμενος Δήμος στις Εορτές Εξόδου 2022 στο Μεσολόγγι

Share This

 


Ο Δήμος Καλαμάτας τιμήθηκε από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων τιμής προς τους αδελφοποιημένους Δήμους, που λαμβάνουν χώρα στο πρόγραμμα Εορτών Εξόδου 2022, ρην  Πέμπτη 14 Απριλίου.

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο οποίος εστίασε τόσο στην ιστορία των δύο πόλεων, όσο και σε χαρακτηριστικά των περιοχών που τις ενώνουν.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «Από την πόλη της Ελευθερίας, την Καλαμάτα, φέρνω στην Αδελφή Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τα ωραιότερα και βαθύτερα αισθήματα του λαού μας για την απερίγραπτη Προσφορά των Μεσολογγιτών, τη νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826. Προσφορά που γράφτηκε με αίμα αλλά, έβαλε βαριά και ανεξίτηλη την υπογραφή για την Ελευθερία της Ελλάδας μας.

Η Θυσία του Μεσολογγίου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για κάθε Έλληνα. Ο Ιερός τούτος τόπος μας κληροδότησε πολλές πολύτιμες αξίες, όπως το κείμενο της Απόφασης Εξόδου. Είναι το μάθημα που πρέπει να παραδίδεται σε κάθε γενιά Ελλήνων για να μαθαίνουν ότι, η καρτερία, η εντιμότητα, η Αγάπη για την Ελευθερία και την Πατρίδα μπορούν να με οπλίσουν με τη δύναμη που χρειαζόμαστε ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε τα πάντα!

Το Μεσολόγγι ήταν, είναι και θα είναι ο Ιερός Τόπος των Ελλήνων, η Ψυχή μας. Το αιώνιο σύμβολο του αποφασισμένου Γένους μας να παραμένει Ελεύθερο ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένο.

Το λάβαρο της Θυσίας που λύγισε την Ευρώπη. Με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, κλείνω το γόνυ στους νεκρούς του Μεσολογγίου. Αθάνατοι».

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό τον τίτλο «Στη γη της Ελευθερίας», με έργα της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής και του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού που αναδεικνύει το ρόλο της μουσικής ως ύψιστη μορφή έκφρασης της ελευθερίας και της επικοινωνίας μεταξύ των λαών.

Με την ολοκλήρωση της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Ι.Π. Μεσολογγίου προχώρησαν σε ανταλλαγή δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages