ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This

 


Γραφεί η Αντωνία Μπούζα

Όταν επιλέγεται από μία Αυτοδιοικητική Αρχή ο λαϊκισμός για να υπηρετηθεί ο στόχος της παραπληροφόρησης και της «εξόντωσης» των πολιτικών της αντιπάλων, τότε χάνει συνολικά ο τόπος και οι πολίτες παύουν να εμπιστεύονται, γυρίζοντας την πλάτη, ακόμη και σε σοβαρές και χρήσιμες πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις.

Πως αλλιώς όμως, εκτός από τον όρο «λαϊκισμό» μπορεί κάποιος να περιγράψει τα όσα ακούμε κάθε τρείς και λίγο στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου;

  • Αφού πρώτα ….εμπεδώσαμε ύστερα από τόνους λάσπης, πως διαβιούμε σε ένα καθημαγμένο τόπο, με το χειρότερο οδικό δίκτυο της Ελλάδας,
  • Αφού. …εμπεδώσαμε πως η νυν Περιφερειακή Αρχή….δεν βρήκε μαντήλι να κλάψει όπως δήλωνε συχνά-πυκνά,
  • Αφού….εμπεδώσαμε πως η πύλη εισόδου της Πελοποννήσου είναι το …Ελευθέριος Βενιζέλος, επειδή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, επί ημερών Τατούλη δεν παρουσίαζε καμία ανάπτυξη και πως …κάποιοι άλλοι έφεραν την αύξηση στον τουρισμό μας ,
  • Αφού…. εμπεδώσαμε πως συνεχώς …υβρίζεται ο επικεφαλής της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, ο οποίος ουδέποτε έχει υβρίσει κάποιον!!!!!, προσπαθήσαμε να δραπετεύσουμε από την …εικονική πραγματικότητα και να επανέλθουμε στην αλήθεια.

Ποία είναι όμως η αλήθεια;

  • Πως το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου ποτέ δεν ήταν φυσικά το χειρότερο της Ελλάδας, χρήζει βέβαια βελτίωσης, αλλά σταδιακά σήμερα γίνεται χειρότερο, αφού έχει εγκαταλειφθεί η συνήθης διαδικασία συντηρήσεων και ακόμη και η απ΄λη εφαρμογή ταπιτιδίων για να κλείσουν λακκούβες, ανακοινώνεται δις και τρις ως «μεγάλο έργο».
  • Πως τα πολλά έργα που παραδώσαμε ενταγμένα στο ΕΣΠΑ που θα αλλάξουν την εικόνα της Μεσσηνίας, σέρνονται κυριολεκτικά, ενώ αίφνης βρέθηκαν άπλετοι πόροι, την ώρα που μιλούσαν για μαντήλια να κλάψουν και που δυστυχώς «πετάγονται» για να γίνουν …διοικητήρια ( όνειρο της διοίκησης άλλων εποχών), τουαλέτες και infokiosk, τον αιώνα μάλιστα της πληροφορίας .
  • Πως μέχρι σήμερα καμία νέα πτήση στο βραβευμένο το 2019 για την αναπτυξιακή του πορεία αεροδρόμιο Καλαμάτας και κύρια πύλη εισόδου της Πελοποννήσου κατάφερε να φέρει τα 2 ½ χρόνια ευθύνης της, η παρούσα Περιφ. Αρχή, αντίθετα χάνουμε απανωτά ευκαιρίες και περιθωριοποιούμαστε, διότι μένουμε καθηλωμένοι σε λογικές εξωστρέφειας της προηγούμενης δεκαετίας.
  • Πως βαφτίζεται ύβρις η πολιτική κριτική, ενώ οι πραγματικές ύβρεις , αυτήκοοι μάρτυρες των οποίων γίνονται πλέον όλοι οι πολίτες, εκστομίζονται θρασύτατα προς πολλές κατευθύνσεις μέσα στο θεσμικό μας όργανο, θύμα των οποίων υπήρξε και η υποφαινόμενη και φυσικά, προσβάλουν και υποτιμούν κάθε έννοια δημοκρατίας.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα ξεχείλισε για μία ακόμη φορά και αφορά το Αεροδρόμιο Καλαμάτας!

Παρακολουθώντας την τοπική ειδησεογραφία, ο τρόπος που επικοινωνήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή, μία μικρής κλίμακας παρέμβαση στο Αεροδρόμιο, θολώνει την αλήθεια. Τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας και καθαρισμού πλησίον του αεροδρομίου,ρητά είναι υποχρέωση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μετά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπου δημιούργησαν μίνι πλημμυρικά φαινόμενα στο αεροδρόμιό μας τον χειμώνα του 2019,  η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, παρενέβην  και αποκατέστησε άμεσα τις ζημιές σε αγαστή συνεργασία με την 120 ΠΕΑ. Μέχρι σήμερα δυστυχώς, στο νευραλγικό αυτό σημείο, δεν έγινε κάποια  νέα παρέμβαση.

Μετά ερχόμαστε στην απαράδεκτη  εικόνα του εγκαταλελειμμένου από την Υ.Π.Α αεροδρομίου μας, ενόψει της ιδιωτικοποίησής του.

Προς γνώσιν, πάντα η Περιφέρεια συνέδραμε τις Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, για την ανεκτή λειτουργία των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του, αλλά η ένταση της πληροφορίας που δεχτήκαμε τις τελευταίες ημέρες, για τις ….δύο τουαλέτες που έχουν κλείσει λόγω ζημιάς στο αποχευτευτικό δίκτυο από τα τέλη του 2019, με ξεπερνάει !!!

Επίσης, χωρίς φρένο στον κατήφορο ο κ.Περιφερειάρχης που μάλλον θεωρεί πως με όσα πράττει προσφέρει μέγα έργο στον τόπο, μάθαμε πως θα εγκατασταθεί στον αερολιμένα περίπτερο πληροφόρησης με δύο υπαλλήλους !!! για να αποχαιρετούν και να …καλωσορίζουν τους επισκέπτες !!!

Δεν υπάρχει κάποιος να τον ενημερώσει πως η πλειοψηφία των αφικνουμένων επισκεπτών έρχονται για συγκεκριμένες περιοχές εξ΄αρχής καθορισμένες και για συγκεκριμένα τουριστικά καταλύματα; Πως τις πληροφορίες για τον τόπο τις αντλούν οι ενδιαφερόμενοι από τον παγκόσμιο ιστό και πως επί της ουσίας εκεί δεν θα προσφέρει η όποια πληροφόρηση σχεδόν κανένα έργο;

Που υπηρετούν όμως σήμερα οι υπάλληλοι που θα διατεθούν; Μήπως αφορούν προσλήψεις covid19; Μήπως προσληφθούν νέοι και αν ναι με ποία διαδικασία; Πως θα ξεπεραστεί η εργασία του Σαββατοκύριακου που επί της ουσίας είναι οι ημέρες που έρχονται οι πτήσεις; Πολλά ακόμη τα ερωτήματα της επιπόλαιης ανακοίνωσης χάριν εντυπώσεων μόνο και καθόλου ουσίας !

Αν δεν αλλάξει η φιλοσοφία υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, θα μεγαλώσει η υπαρκτή απογοήτευση των πολιτών, από τις υπερβολές, τα ψέματα , την παραπληροφόρηση, τα αργά και ανύπαρκτα αντανακλαστικά στήριξης της τοπικής μας οικονομίας με σύγχρονες και αποδεκτές μεθόδους και θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την πορεία της αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής.


Η Αντωνία Μπούζα είναι Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π. – Υπεύθυνη Μεσσηνίας «Νέας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages