Τριήμερο Προληπτικής Ιατρικής και εξειδικευμένης φροντίδας στη Μάνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τριήμερο Προληπτικής Ιατρικής και εξειδικευμένης φροντίδας στη Μάνη

Τριήμερο Προληπτικής Ιατρικής και εξειδικευμένης φροντίδας στη Μάνη

Share This

 


“Η προσφορά και αλληλεγγύη…στην δική μας εκδοχή!” Τριήμερο προληπτικής ιατρικής και εξειδικευμένης φροντίδας στη Μάνη με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες.

“Για δεύτερη φορά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πρόσφεραν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους δωρεάν στους κατοίκους της Μάνης που με τη συμμετοχή τους κατέκλυσαν την Αρεόπολη το τριήμερο 19-21 Μαρτίου 2022.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, ιατροί 12 ειδικοτήτων (Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Ορθοπαιδικός, Νευρολόγος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διαβητολόγος, Χειρουργός, ΩΡΛ, Γυναικολόγος, Οδοντίατρος και Ακτινολόγος) εξέτασαν συνολικά 812 πολίτες – ασθενείς, παρέχοντας εμπεριστατωμένη συμβουλευτική και αντιμετώπιση χρονίων και οξέων παθήσεων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μικροχειρουργικές επεμβάσεις, τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, υπερηχογραφικοί έλεγχοι και triplex καρδιάς. Ιατροί καταξιωμένοι, με τη βοήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις ποικίλες ανάγκες των κατοίκων της Μάνης για απαρτιωμένη φροντίδα και πρόληψη.
Το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και λοιπό προσωπικό των Κινητών Μονάδων, διαπνεόμενο από υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας, απέδειξε πως η θέληση και το καθήκον είναι πάνω από οποιαδήποτε αντιξοότητα.
Το όραμα, η ελπίδα και η αγάπη για τον συνάνθρωπο αποτελούν την κινητήριο δύναμη των ανθρώπων αυτών που αδιάκοπα διατρέχουν την ελληνική επικράτεια με σκοπό ακόμα και ο κάτοικος της πιο απομακρυσμένης περιοχής να δέχεται την ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη που του αξίζει.
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους, το χαμόγελο στα χείλη των Μανιατών που δέχτηκαν τις υψηλού επιπέδου ιατρικές φροντίδες σε αυτή την εσχατιά. Απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος, το πλήθος των ατόμων που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους συναδέλφους.
Ένα απλό ευχαριστώ δεν περικλείει το μέγεθος της ευγνωμοσύνης και του σεβασμού μας για αυτή την πρωτοβουλία, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και αναζωπυρώνει ολοένα το πάθος μας για τη διασφάλιση του αυτονόητου, την παροχή ολιστικής φροντίδας προς όλους. Πώς θα μπορούσε ένας τυπικός έπαινος να εκφράσει την ανακούφιση και την αγάπη που προσφέρθηκε απλόχερα αυτές τις τρεις ημέρες… 
Οι προσπάθειες των εθελοντών ας αποτελέσουν τον φάρο που θα φωτίζει το δρόμο σε νέα πελάγη προσφοράς και αλτρουισμού.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αρκετά τέτοια τριήμερα με μοναδικό σκοπό τον άνθρωπο και την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού, της υγείας.
Ευελπιστούμε να έχουμε σύντομα την τιμή να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες και να ανταμώσουμε ξανά σε αυτή τη γιορτή ανθρωπιάς και προσφοράς που ζέστανε τις καρδιές μας.
Ευχαριστούμε!
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ
Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages