Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου

Share This

 


Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι απαιτούμενες μελέτες για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου, όπως ενημέρωσαν σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου σε σχετική σύσκεψη  στο γραφείο του Δημάρχου  Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, οι μελετητές Χρήστος Στρατάκος γεωτεχνικός πολιτικός μηχανικός και Νίκος Κάζος υδραυλικός πολιτικός μηχανικός.

Όπως επισημάνθηκε οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί κατά 70% και απομένει ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρις ότου ολοκληρωθεί το σύνολο των απαραίτητων μελετών.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες άρδευσης των δυναμικών καλλιεργειών, σύκου και ελιάς Καλαμών, της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα θα λειτουργήσει ως έργο αντιπυρικής προστασίας, ανεφοδιάζοντας με νερό τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Το έργο θα κατασκευαστεί σε έκταση του Δήμου περίπου 18 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται πλησίον του βασικού ρέματος που θα τροφοδοτεί με νερό σε κεντροβαρικό σημείο ώστε να εξυπηρετούνται οι 3 γειτονικές κοινότητες Τρικόρφου, Πολυλόφου και Κλήματος. Η μελέτη του έργου χρηματοδοτείται  κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο από τον Δήμο Μεσσήνης.

Εκτιμάται ότι το έργο θα έχει κόστος κατασκευής περί τα 3,5 εκατ. ευρώ και μόλις ολοκληρωθεί μελετητικά θα κινηθούν ενέργειες από την περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Ρούτσης, από την «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.» ο πρόεδρός της Αναστάσιος Σαρδέλης, ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Αδαμόπουλος και ο μηχανικός Δημήτρης Κουμπούνης, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Τρικόρφου Παναγιώτης Αποστολόπουλος και ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Πατσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages