Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου

Share This

 



Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη! Το ραντεβού στην αρκαδική πρωτεύουσα δίνεται από τις 10 έως τις 13 Απριλίουστο CineVille(28ης Οκτωβρίου 56)με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, παράλληλες δράσεις,αφιέρωμα στην Ισότητααλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

4 ημέρες, 13 ταινίες 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβολών της Τρίπολης περιλαμβάνει 13 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 5 ελληνικά και 8 ξένα (Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Σερβία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ), εκ των οποίων τα 12 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου και ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα στην Ισότητα («I AmBelmaya/ Είμαι η Μπελμάγια»). Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου.
Θα προβληθεί, επίσης, το νέο ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (2022) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέα και διοργανωτή του Φεστιβάλ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότιαπό φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιατους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Τρίποληςμε τη Στεφανία Χαρίτου (Διδάκτωρ ΜΜΕ). Ένας περίπατος στη Φύση θα σταθεί αφορμή συζήτησης για την Οικολογία, τους φυσικούς πόρους, την Ενέργεια και την κλιματική αλλαγή. Η δράση θα γίνει επίσης στην Καλαμάτα και το Ξυλόκαστρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι οι «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής»,στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργεί από τις 3 έως τις 13 Απριλίουστην Καλαμάτα (Χώρος Τέχνης Α49, Αναγνωσταρά 49) μία μοναδική έκθεση τελετουργικών μασκών του συλλέκτη και Ψυχοπαθολόγου/καθηγητή,Φώτη Καγγελάρη, που διαθέτει, ίσως, τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο.

 

Πρόγραμμα Προβολών στο CineVille

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17:00 «Egoiste»(Εγωιστές)τωνStéphaneSantini&Géraldine André (Ελβετία, 2020)

18:00 «Children of the forest» (Ταπαιδιάτουδάσους)τηςNatalieHalla (Αυστρία, 2015)

19:30 «Επιστροφή στη γη»των Άκη Κερσανίδη&Χρύσας Τζελέπη (Ελλάδα, 2021)

20:30 «80,000 Schnitzel» (80.000 Σνίτσελ)της HannahSchweier (Γερμανία, 2020)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Routes»(Διαδρομές) του Petar Bojovic (Σερβία, 2021)

19.30 «Ο παππούς μου, ο Παπαφλέσσας» της Κλεώνης Φλέσσα (Ελλάδα, 2022)
21:00 «Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις»του Χρήστου Μπάρμπα (Ελλάδα, 2021)

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Sistima»(Σύστημα)του Fred Plassmann (Γερμανία, 2021)

19.30 «Juan»(Χουάν)τηςLouise Heem (Γαλλία, 2020)

21:00 «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη(Ελλάδα, 2021)

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Μια Όμορφη Μέρα»των Δάνη Καραϊσαρίδη & Γιώργου Πατεράκη (Ελλάδα, 2020)
19.30 «IAmBelmaya» (Είμαι η Μπελμάγια) των SueCarpenter&BelmayaNepali

(Ηνωμένο Βασίλειο 2021)-Αφιέρωμα στην Ισότητα

21:00 «HighMaintenance – TheLife and Work  of Dani Karavan» (Ακριβή Συντήρηση-ΈργακαιΗμέρεςτου ΝτάνιΚάραβαν)τωνBarakHeymann&LukaszKonopa (Ισραήλ, 2020).

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν.Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

 

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σεσυνεργασία με τηνΠεριφέρεια Πελοποννήσου και τηνΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterActionArt. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ υπεύθυνη του φεστιβάλ στην Τρίπολη είναι η Βάλια Αμπατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages