Σας απαντούν οι ίδιοι οι μελετητές για το ποιοι παραπληροφορούν κύριε Δήμαρχε! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σας απαντούν οι ίδιοι οι μελετητές για το ποιοι παραπληροφορούν κύριε Δήμαρχε!

Σας απαντούν οι ίδιοι οι μελετητές για το ποιοι παραπληροφορούν κύριε Δήμαρχε!

Share This

 


Γράφει ο Σταμάτης Μπεχράκης

Ο κ. Δήμαρχος επαλειμμένα απαντά στις συνεχείς αντιδράσεις ότι μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει και η εγκεκριμένη διαδικασία – το καταδεικνύει -του Υπουργείου Ναυτιλίας τον Απρίλιο 2013 με τίτλο “ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΏΝ ΣΧΕΔΊΩΝ (MASTER PLAN) ΛΙΜΕΝΩΝ Εθνικής Σημασίας “. Η αλληλουχία των δράσεων για την εκπόνηση των MASTER PLANS και των Σ.Μ.Π.Ε. λιμένων Εθνικής Σημασίας είναι καθορισμένη..

Σημειωτέον λίγους μήνες αργότερα , από τον Αύγουστο του 2013 το Λιμενικό Ταμείο έγινε Δημοτικό και το Δημοτικό Συμβούλιο από τότε και ύστερα του δίνει τις κατευθύνσεις για το μάστερ πλαν, ειδικά γιαυτό! Κάθε απόφασή του αποκτά υπόσταση μόνο αν είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει απόφαση για την αλλαγή της χρήσης του προλιμένα, αντίθετα κινείται με οδηγό το πρόσφατα 2011 επικυρωμένο Γ.Π.Σ. το ΦΕΚ του 2012 που αφαίρεσε κάθε παρέμβαση στον προλιμένα   και την αναμονή της συνεδρίασης για την υποβολή της άποψής του για τον χαρακτηρισμό του προλιμένα και το είδος της χρήσης του! Οι ίδιοι οι μελετητές αναφέρουν :

Στις 21.02.2018 πραγματοποιήθηκε επί τόπου αυτοψία και συνάντηση με τους τοπικούς φορείς. ,,,, Σημειώνεται ότι μέχρι την υποβολή της παρούσας (2.3.2018) δεν είχαν ληφθεί επίσημα οι απόψεις του Δήμου, δεδομένου ότι το θέμα του λιμένα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1.3.2018.”Οι ίδιοι οι μελετητές καταγράφουν τα παραπάνω επίσημα στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTERPLAN) ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Α’Στάδιο- Τεύχος Τεχνικής Εκθεσης. Σελίδα 111!!!!

Τα ερωτήματα και από αυτό το αναμφισβήτητο στοιχείο είναι αρκετά και σοβαρά -σε άλλες χώρες θα οδηγούσαν σε άλλες καταστάσεις τη δημοτική αρχή..

Γιατί οδηγήσατε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εκ των υστέρων 2/3/2013 , μετά την υποβολή της μελέτης και ενώ γνωρίζατε ότι το Δημοτικό συμβούλιο έπρεπε γνωμοδοτήσει επί θεμάτων ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και γιατί  επικαλείστε την απόφαση 2/3/2018 του ως γνωμοδότηση αφού δεν ασχολήθηκε με τέτοια θέματα; Η διαδικασία καθόριζε γνωμοδότηση πάνω σε επιτελικού χαρακτήρα θέματα

Επιτελικά θέματα νοούνται και ειναι καθορισμένα όπως :Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΜΕΝΑ : Διατύπωση Στρατηγικών Στόχων (Στρατηγική Αυτοδύναμης Ανάπτυξης,Στρατηγική Ανάπτυξης σε Συνδυασμό με την Ανάπτυξη Γειτονικού Λιμένα,Τελική Επιλογή Στρατηγικής) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΠΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ MASTERPLAN .

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τους μελετητές ,την παραμονή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ότι κατάθεσαν τις προτάσεις τους και έκλεισε ο καθορισμένος κύκλος;

Γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η συνεδρίαση  του ήταν ληξιπρόθεσμη;

Γιατί απαξιώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι έχουμε άλλες δυο μέρες ακόμα χρονικό περιθώριο και το παραπληροφορήσατε “ότι οι μελετητές τους τηλεφώνησε ο υπουργός και έφυγαν !” ενώ προφανώς έφυγαν γιατί οι μελετητές , όπως οι ίδιοι γραπτώς το λένε- κατέθεσαν την εργασία της Α φάση χωρίς να έχει γίνει το Δ.Σ.!

Γιατί δεν δίνατε έστω και τότε την έκθεση των μελετητών και χειραγωγήσατε το ΔΣ να περιμένει νέα συνεδρίαση με αντικείμενο τις γνωμοδοτήσεις της διαδικασίας εκπόνησης του μάστερ πλαν ;

Γιατί αλλοιώσατε εκ των υστέρων την απόφαση του ΔΣ και προσθέσατε το κρηπίδωμα στον προλιμένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages