Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Share This


Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εόρτασε η Καλαμάτα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας την ανάγκη συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό, ώστε να καταστεί συμμέτοχος της Βασιλείας του. Συνάμα, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στον εορτασμό, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται στην τοπική εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας σε κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν εκατοντάδες πιστών για να λάβουν τη χάρη της Θεομήτορος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τιμές απέδωσαν μικτό άγημα του στρατού και της Αεροπορίας, καθώς και Φιλαρμονικές.

Με το πέρας της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κάθε πιστό, ευχόμενος να χαρίζει υγεία και να σκέπει όλη την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα τόνισε, ότι τα έργα των ανθρώπων θα πρέπει να αποβλέπουν στο κοινό καλό, ιδιαιτέρως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή χαμένη”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages