ΤΕΡΑΣΤΙΟ το ενεργειακό κόστος και στους Δήμους της χώρας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΡΑΣΤΙΟ το ενεργειακό κόστος και στους Δήμους της χώρας

ΤΕΡΑΣΤΙΟ το ενεργειακό κόστος και στους Δήμους της χώρας

Share This

 


Τεράστια η αύξηση του ενεργειακού κόστους και στους Δήμους της χώρας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στις τιμές των καυσίμων και το κατά πόσο επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου: «Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, που έχει λάβει χαρακτηριστικά και οικονομικής κρίσης, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας άντεξε και αντέχει.»

Όμως, όπως επισήμανε, απαιτείται άμεσα να βρεθεί λύση που θα ανακουφίσει οικονομικά και τους δήμους που τα τελευταία χρόνια ταλανίζονται σε εξίσου μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση.

«Ωστόσο, πλέον, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση, την αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο μας προβληματίζει πάρα πολύ. Μας προβληματίζει σε όλα τα επίπεδα, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, στη λειτουργία του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ, των σχολείων καθώς η αύξηση στα τιμολόγια είναι τεράστια. Όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στα υλικά, κάτι που έχει εκτινάξει και το κόστος των έργων. Του χρόνου, από συζητήσεις που κάνουμε και σε επίπεδο ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ, θα είναι πολλοί οι Δήμοι που δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν τον προϋπολογισμό τους, αν δεν υπάρξει υποστήριξη από την Πολιτεία, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και είναι κάτι που και η Κεντρική Ένωση Δήμων και όλοι οι Δήμοι πιέζουμε, ώστε να υπάρξει άμεσα λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages