Θετικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις για πολλά από τα έργα του Δήμου Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Θετικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις για πολλά από τα έργα του Δήμου Καλαμάτα

Θετικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις για πολλά από τα έργα του Δήμου Καλαμάτα

Share This

 


Θετικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις για πολλά από τα έργα του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης. Γι’ αυτά μίλησε σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Σημειώνεται ότι σήμερα το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφτηκαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχοντας συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Α. Καραγιάννη και με τα στελέχη της Δ.Τ.Υ. για τα έργα που είτε υλοποιούνται, είτε βρίσκονται σε στάδιο λίγο πριν την υλοποίησή τους.

Στην ενημερωτικού χαρακτήρα αναφορά του για την πορεία των έργων ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε επιγραμματικά ανά έργο:

«Ανάπλαση στην οδό Πλαστήρα. Οι εργασίες συνεχίζονται, υπάρχει καλή συνεργασία με τον εργολάβο. Το φυσικό αντικείμενο έχει φτάσει στο 45% περίπου και ολοκληρώνεται τέλος Μαΐου. Ενδεχομένως να χρειαστεί μια δίμηνη παράταση διότι έγιναν οι εργασίες υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου από το ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έγινε και αντικατάσταση των αγωγών από τη ΔΕΥΑΚ. Αυτή τη στιγμή το έργο εκτελείται με πολύ καλό ρυθμό.

Ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής. Το έργο εκτελείται, χωρίς ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πιέζουμε τον εργολάβο, οι καιρικές συνθήκες φτιάχνουν και πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα το έργο θα εξελιχθεί γρήγορα.

Ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (μεταξύ Φαρών και Ακρίτα): Τα έργο προχωρά κανονικά. Η συμβατική υποχρέωση να υλοποιηθεί το έργο είναι η 30ή Μαΐου. Το έργο ξεκίνησε αργά διότι το ζήτησαν οι επαγγελματίες της παραλιακής. Είπαν να περάσει το καλοκαίρι και όταν τους κάλεσα τον Οκτώβριο ζήτησαν να περάσει και αυτός διότι «Οκτώβριος και Νοέμβριος είναι καλοί μήνες». Κι έτσι φτάσαμε να υπογράψουμε αργότερα τη σύμβαση, τέλος Νοεμβρίου, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Παρά ταύτα οι επαγγελματίες έχουν δίκιο που εκφράζουν παράπονα γιατί μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια δεκαετή κρίση, έχουν τώρα την υγειονομική και τα πράγματα είναι δύσκολα και γι’ αυτούς. Πάντως, ο στόχος είναι να τελειώσει μέσα στη συμβατική του υποχρέωση που λήγει τέλος Μαΐου.

Ηλέκτρα: Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Κτήριο Φιλαρμονικής: Η ενεργειακή αναβάθμιση και οι παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Σχολεία: Οι μεγάλες παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται. Ενδεχομένως να κάνουμε και μια συμπληρωματική σύμβαση για εκ νέου δράσεις.

Οδός Κολοκοτρώνη: Το έργο της ανάπλασης των οδών στο Ιστορικό Κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη και το σύμπλεγμα των οδών εκεί «τρέχει». Ο εργολάβος προχωράει με σχετικά καλό ρυθμό. Ξέρετε, πάντα τα έργα στον αστικό ιστό και ειδικά οι αναπλάσεις δημιουργούν αναστάτωση, ταλαιπωρία, όμως το αποτέλεσμα είναι εκείνο που αλλάζει τις περιοχές, δημιουργεί καλύτερες συνθήκες και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής.

Η αγροτική οδοποιία που έρχεται από τον «Φιλόδημο» και είχε προβλήματα, ξεκόλλησε και υλοποιείται.

Η Ανάπλαση της Αναγνωσταρά ξεκίνησε. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Εμείς θα είμαστε από πάνω και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου. Ο εργολάβος έχει καλή διάθεση και εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά.

Τα μεγάλα έργα της ΔΕΥΑ Καλαμάτας βρίσκονται σε εξέλιξη και αναφέρομαι στην αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Β΄ Φάση. Είναι ένα έργο που σταδιακά ολοκληρώνεται έχοντας αντικαταστήσει αγωγούς ύδρευσης 26 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη.

Το δίκτυο αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες ολοκληρώνεται.

Το δίκτυο ακαθάρτων στις τοπικές κοινότητες είναι σε εξέλιξη. Ο ένας εργολάβος που τον κηρύξαμε έκπτωτο έφυγε και θα πάμε στον επόμενο.

Το μεγάλο εμβληματικό έργο του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800 -χθες το βράδυ είχα μια σύσκεψη, είχε έρθει και ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου αλλά και του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ- διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ζητήματα σε σχέσει με τις αυξήσεις στα υλικά. Ο κεντρικός αγωγός έχει λάβει αύξηση 60% και αυτό δημιουργεί ζητήματα. Θεωρώ ότι βρήκαμε μια λύση με ένα διαφορετικό υλικό ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Μας βοηθά το γεγονός ότι πλέον υπάρχει και επίσημα, από το Υπουργείο, αναθεώρηση τιμολογίων, κάτι που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε.

Αυτά περιληπτικά για κάποια από τα βασικά έργα. Άλλωστε, έρχονται κι άλλα, με τις διαδικασίες ευτυχώς -με το νέο νόμο- να έχουν αλλάξει και οι διαγωνισμοί να τρέχουν πολύ γρήγορα.

Έχει σημασία όμως να αναφέρουμε ότι τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή σε διαγωνιστική διαδικασία ξεπερνούν τα 40 εκατ. €, οι προτάσεις που έχουν λάβει απόφαση ένταξης και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να δημοπρατηθούν (μελέτες- αδειοδότησης- ελέγχους) ξεπερνούν τα 60 εκατ. € και αναμένουμε αξιολογήσεις σε προτάσεις που έχουμε υποβάλει και που ξεπερνούν τα 45 εκατ. €.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages