Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο μπλόκο Μεσσήνης -Σουληναρίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο μπλόκο Μεσσήνης -Σουληναρίου

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο μπλόκο Μεσσήνης -Σουληναρίου

Share This

 


Δεκαπέντε ημέρες στα μπλόκα και τις επάλξεις με πάγιο αίτημα τη βιώσιμη ελληνική καλλιέργεια για τους αγρότες της χώρας, που προσμένουν σε λύσεις που θα βγάλουν τον πρωτογενή τομέα από το αδιέξοδο της ακρίβειας…

Ανοιχτή γεν. Συνέλευση στο μπλόκο Μεσσήνης -Σουληναρίου

 Συνάδελφοι , πάνω από 15 μέρες βρισκόμαστε στο δρόμο στα αγροτικά μπλόκα, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας, για να συνεχίσουμε να παράγουμε και να μείνουμε στα χωράφια και στα ζώα μας.

 Καλούμε όλους τους αγρότες , επιτροπές αγώνα , αγροτικούς συλλόγους του νομού ,φορείς, ταξικά σωματεία στο μπλόκο Σουληναρίου την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου, θα ακολουθήσει συμβολικό κλείσιμο δρόμου και η γιορτή της  τσικνοπέμπτης.

Όλοι με τα αγροτικά μας μηχανήματα ενισχύουμε το μπλόκο Σουληναρίου!!!

Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση, τελικά, δέχτηκε συνάντηση με  την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8:30 π.μ.  στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εδώ και τώρα να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα μας……

Ο λαός να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα μας..

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούμε είναι: 

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
  • Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από τον παραγωγό για την κορινθιακή σταφίδαπου θα ξεπερνά το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Να οριστεί τιμή άμεσα και να ισχύει για όλους είτε παρέδωσαν πριν είτε αναμένουν τώρα να παραδώσουν
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.),  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Συνεχίζεται ο αγώνας στη Λακωνία

Την ίδια ώρα στη Λακωνία ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί τους αγρότες της περιοχής σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΑ (ΨΗΛΙΑ ΜΑΝΤΡΑ)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ.

 Φίλες και Φίλοι

Πάνω  από 15μέρες οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Ελλάδας βρίσκονται στο δρόμο στα αγροτικά μπλόκα, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, για να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωράφια και στα ζώα τους.

Η Κυβέρνηση και διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις έχουν εξαπολύσει επίθεση απέναντι στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, στους εργαζόμενους, σους μικρούς επαγγελματίες του εμπορίου, τις εστίασης. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και βλέπουμε καθημερινά να μειώνεται το εισόδημά μας με τις ραγδαίες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, αγροεφόδια και κόστος διαβιώσεις. Η μόνη απάντηση από την Κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι όσοι αγωνίζονται χαρακτηρίζονται επαγγελματίες διαδηλωτές.

Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο θεατές, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις πολιτικές που μας γονατίζουν!

Φίλες και Φίλοι

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί όλα τα εργαζόμενα στρώματα τις Λακωνίας σε κοινό μέτωπο σε έναν αγώνα επιβίωσης.

Καλούμε όλες και όλους την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στην ανοιχτή συνέλευση στο Μπλόκο Ξηροκάμπια ( ψηλιά Μάντρα) στο 6ο χιλιόμετρο Σκάλας-Σπάρτης, ώστε από κοινού να αποφασίσουμε τις μορφές δράσεις και αγώνα με τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΌΜΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΔΡΌΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ!

 Εκ της Διοίκησης του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας

Αγροτικό Μπλόκο Ξηροκάμπια (ψηλία μάντρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages