Θ. Βασιλόπουλος: «Δεν μπορεί το Περιφερειακό να αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το λιμάνι» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θ. Βασιλόπουλος: «Δεν μπορεί το Περιφερειακό να αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το λιμάνι»

Θ. Βασιλόπουλος: «Δεν μπορεί το Περιφερειακό να αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το λιμάνι»

Share This


 «Ο Δήμος μας έχει Δήμαρχο, έχει Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσωπείται. Προφανώς οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη. Δεν μπορεί λοιπόν να έχουμε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο με έναν να ψηφίζει κατά για άλλους λόγους, και
να πηγαίνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό να παίρνει διαφορετική απόφαση. Πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διότι εμείς ξέρουμε την πόλη μας καλύτερα από τον καθένα. Προφανώς έχουμε επιλέξει το Λιμάνι μας να έχει χαρακτήρα κυρίως Τουριστικό, αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η κατεύθυνση που έχουμε δώσει, και θα το ακολουθήσουμε για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που γνωμοδότησε αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το master plan του Λιμένα Καλαμάτας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επηρεάσει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλου την περαιτέρω πορεία του έργου, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε: «Οι αποφάσεις είναι γνωμοδοτικές.  Το Υπουργείο αποφασίζει. Προφανώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται υπόψη αλλά, δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η σχεδόν ομόφωνη απόφαση που δεν είναι η πρώτη: και το 2018 την ίδια απόφαση είχαμε, όπως και το 2020 και δεν μπορεί να έρχεται τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο και να παίρνει διαφορετικές αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages