Λαϊκή Συσπείρωση: Για τις ανεξαρτητοποιήσεις, τα παντρέματα και τα χωρίσματα στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τις ανεξαρτητοποιήσεις, τα παντρέματα και τα χωρίσματα στο Δήμο Καλαμάτας

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τις ανεξαρτητοποιήσεις, τα παντρέματα και τα χωρίσματα στο Δήμο Καλαμάτας

Share This


 Πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2019 σημειώναμε για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις τα εξής ανάμεσα στα άλλα:  «Το αποδεικνύουν και οι προγραμματικές τους δηλώσεις που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Αυτό που τους χωρίζει είναι: οι θέσεις, οι μικροφιλοδοξίες, τα εγώ τους, η μέθη της εξουσίας, τα κομματικά τους κίνητρα!

Δεν είναι αυτό ζήτημα προσωπικό ούτε αφορά μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλους δήμους. Είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα.
Να δουν οι πολίτες της Καλαμάτας τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις μεταγραφές και τις υπόγειες συμφωνίες. Ψηφίζεις το συγγενή ή το φίλο στο τάδε συνδυασμό αλλά αυτός καταλήγει να είναι προίκα για μια θέση αντιδημάρχου ή για μια θέση σε νομικό πρόσωπο. Ήδη ακούγονται πολλά για το δεύτερο γύρο και πολλοί από αυτούς θα πάνε αντάμα.
Μετά θα υπάρχουν τσακωμοί για τις θέσεις και θα γίνει νέος κύκλος ανεξαρτητοποιήσεων». Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις…. 

Δεν τα υπενθυμίζουμε αυτά για πούμε ότι σας τα λέγαμε, ούτε για να αποδείξουμε ότι έχουμε μαντικές ικανότητες αλλά για να καταδείξουμε  ακριβώς το κοινό κεντρικό πολιτικό δρόμο που ακολουθούν οι υπόλοιπες δυνάμεις και παρατάξεις.   

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να κρίνουμε ηθικά, καμιά από τις πλευρές που συμμετείχαν (δεν έχουν όλες το ίδιο κίνητρο ή στόχο)  στο πάρτι μεταπηδήσεων μεταξύ παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας. Το αφήνουμε στους ψηφοφόρους που άλλο ψηφίζουν και άλλο βγάζει η κάλπη. 

Το έδαφος για μετατοπίσεις, συγκολλήσεις, σαλαμοποίηση παρατάξεων, δεν είναι μόνο ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ περί ”κυβερνησιμότητας”. Είναι, κυρίως, η ταύτισή τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική (υποχρηματοδότηση δήμων, φορομπηξία δημοτών, ελλείψεις προσωπικού, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών,  νηπιαγωγείων, αντισεισμικής προστασίας, παράδοση των δημοτικών λειτουργιών σε εργολάβους). 

Και γι’ αυτό, μετεκλογικά δεν μπήκε κανένας από τη Διοίκηση και τους συμπράττοντες στον κόπο να εξηγήσει στο λαό της Καλαμάτας, στη βάση ποιάς πολιτικής κατεύθυνσης και ποιων στόχων έγιναν οι διάφορες μεταπηδήσεις από τη μια παράταξη στην άλλη. Ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν πατήσει σε ΔΣ  ή δεν έχουν μιλήσει αυτά τα δύο χρόνια.  

 Για τον ίδιο λόγο και οι αντιδράσεις των παρατάξεων που είδαν τα μέλη τους να τις εγκαταλείπουν είναι υποτονικές και δε θίγουν ούτε καν το νόμο της ΝΔ που άναψε το ”πράσινο φως”. 

Από τη μια ο νόμος της Ν.Δ περί κυβερνησιμότητας και από την άλλη η σύμπραξη πολλών αιρετών που ξαφνικά… ”είδαν το φως το αληθινό” τις προηγούμενες μέρες και ”ανεξαρτητοποιήθηκαν” από τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχτηκαν, κατέστησε τις πλειοψηφίες θηριώδεις. ”Θηριώδεις” με δεδομένο ότι, όπως μπορεί να θυμηθεί ο καθένας, η παράταξη του Δημάρχου συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 21%… 

Τη λύση θα δώσει μόνο η λαϊκή οργάνωση και κινητοποίηση στην οποία θα πρωτοστατήσει η “Λαϊκή Συσπείρωση”, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω 

Υ.Γ 

Αυτά δεν είναι καλαματιανό φαινόμενο, είναι πανελλαδικό και φαίνεται και σε άλλους δήμους. Τα  ίδια έγιναν και στο Δήμο Δυτικής Μάνης (ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στη Δημαρχία , αποχωρήσεις από τη Δημοτική Αρχή κ.λ.π.) , στη Πύλο (ΝΔ με ΚΙΝΑΛ) , στη Τριφυλία, στην Οιχαλία, στη Μεσσήνη  και το γαϊτανάκι των αποχωρήσεων –μεταγραφών  δεν πρόκειται να σταματήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages