Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχων στη ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχων στη ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχων στη ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 


Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 25/01/22 σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συντονιστική επιτροπή συνταξιούχων Καλαμάτας, για τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια αλλά και το εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων.

   Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ύστερα από απόφαση της σύσκεψης σωματείων, με θέμα τον ενωτικό συντονισμό δράσης και διεκδίκησης για ζητήματα πού έχουν να κάνουν με την υγεία την παιδεία την ακρίβεια και την ανεργία.

   Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ στην πόλη της Καλαμάτας

    Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας έγιναν συναντήσεις με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ και τον Διευθυντή της ΔΕΔΗΕ, όπου εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία, για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος σε μεγάλο μέρος του Νομού το προηγούμενο βράδυ και απαίτησαν καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό, μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια και μείωση των τιμολογίων έως απαλλαγή για τους ηλικιωμένους και ανήμπορους, καθώς και για  τους μακροχρόνια άνεργους και τους πολίτες πού επιδοτούνται από τα ΚΕΑ.

   Στην συνάντηση με τον διευθυντή διαπιστώθηκαν τόσο οι ελλείψεις σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, όσο και ελλείψεις σε εξοπλισμό. Οι καινές θέσεις εργασίας πού προβλέπονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ξεπερνούν το 50%. Και όσο περνά ο καιρός το ποσοστό θα μεγαλώνει αφού δεν αντικαθίστανται οι θέσεις εργασίας πού μένουν καινές λόγω συνταξιοδοτήσεων.

   Σε συνέντευξη τύπου πού παραχώρησε στον χώρο της συγκέντρωσης ό Παναγιώτης Καράμπελας, είπε ότι είναι  αδιανόητο να μην μπορούν χιλιάδες νοικοκυριά, να ζεσταθούν γιατί το κόστος της θέρμανσης έχει εκτοξευτεί. Εχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι Κυβερνήσεις διαχρονικά,  για τον τρόπο διαχείρισης της κάλυψης των αναγκών σε ενέργεια.

Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα οξυνθεί ακόμα παραπέρα το επόμενο διάστημα. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος αδειάζει το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε μια σειρά βασικών λαϊκών αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή της, έχουν πάρει την ανηφόρα.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σήμερα με την προώθηση της απολιγνιτοποίησης και της “πράσινης ανάπτυξης”, είναι συνειδητές επιλογές που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη των εργαζομένων. Καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο συνεχίζει να καταστρέφεται.

    Δική μας “ευθύνη” είναι να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουμε:

-Ρεύμα φθηνό για τον Λαό

-Κανένα εργατικό σπίτι να μην μείνει χωρίς θέρμανση,

– καμία διακοπή παροχής ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής.

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ Κ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages