ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 


Οι δημαιρεσίες της Κυριακής στο δήμο Καλαμάτας ενεργοποίησαν ακόμη περισσότερο τα… αντανακλαστικά των μειοψηφιών, προκειμένου να δρομολογηθεί σε ουσιαστικό επίπεδο η φιλοδοξία της συγκρότησης μιας ενιαίας κίνησης, που θα διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές τα ηνία. Από την άλλη ο Δήμαρχος Καλαμάτας έχει κάνει τη δική του κίνηση στην… σκακιέρα και έχει το πλεονέκτημα.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ… ΧΑΡΙΤΟΣ

Η δημοτική αρχή του Θανάση Βασιλόπουλου μπορεί να βγήκε ενισχυμένη και αριθμητικά σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τη δυναμική, και, να έχει το… μομέντουμ, όμως αυτό, κάθε άλλο για παρά… περίπατο προϊδεάζει για τις εκλογές του 2023. Η λέξη… περίπατος μάλιστα αναφέρθηκε από στελέχη του συνδυασμού και πρώτος ο Δήμαρχος ήταν εκείνος που τράβηξε… αυτιά να κατέβουν οι τόνοι, ζητώντας έργο και να σταματήσουν τα λόγια. Στη λογική αυτή, ξεκίνησε και την αξιολόγηση βδομάδα με τη βδομάδα της παραγωγής του κάθε τομέα. Μάλιστα, ο ίδιος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να πάρει προσωπικά μια σειρά από θέματα, σημειώνοντας πως η… περίοδος χάριτος τελείωσε.

Εκείνο στο οποίο έχει να ανταπεξέλθει είναι τα ουσιαστικά προβλήματα στο πεδίο της παραγωγής έργου και αυτό το έργο να είναι περισσότερο ορατό και ουσιαστικό στους πολίτες. Βαλτωμένες… καταστάσεις σε αναπλάσεις -και με… ανάχωμα πανδημία και ανατιμήσεις- θα πρέπει να τις διαχειριστεί σε μια χρονιά όπου δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για… περίμενε λίγο ακόμη ή για… ερασιτεχνισμούς.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ… ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ

Τώρα στην αντιπολίτευση η… κουβέντα μεταξύ Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη, Οικονομάκου, Μάκαρη, Κουζή ξεκίνησε και τελειώνει. Το πεδίο υπάρχει, ο δημιουργικός προβληματισμός ολοκληρώθηκε, ο ορίζοντας τέθηκε και οι επιλογές πλέον δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε άλλο, πέρα από το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της κίνησης. Εδώ κρατείστε με… αστερίσκο την παρουσία ενός νέου προσώπου που υπάρχει η επιθυμία να μπει μπροστά, όπως και η εκπεφρασμένη από τους επικεφαλής των παρατάξεων που επιθυμούν να τρέξουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ξεκάθαρες ήταν χθες και οι προθέσεις του Β. Τζαμουράνη στην συνέντευξή του στην εκπομπή “τι λες τώρα” στην τηλεόραση BEST.

Πάντως, όσο καθυστερεί αυτή η “ομογενοποίηση” τόσο εις βάρος του εύρους της έκφρασης ενός ολόκληρου χώρου -αυτοδιοικητικοπολιτικού- είναι η όλη κατάσταση και “ψαλιδίζονται” στις προσωπικές φιλοδοξίες ή και τις συστημικές, οι όποιες  προσδοκίες υπάρχουν.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ

Το σίγουρο είναι πως οι δύο επόμενοι μήνες είναι εκείνοι που θα κρίνουν κατά πολλούς τα πάντα σε ότι έχουν να κάνουν και με το εκλογικό… παιχνίδι. Το γεγονός πως οι πολιτικές κεντρικές εξελίξεις μοιάζει να “παγώνουν” για το 2022, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να τρέξει από τώρα… δεξιά της “δεξιάς πολυκατοικίας” του Βασιλόπουλου συνδυασμός, αν και οι προθέσεις δεν αποκλείεται να εκφραστούν μετά το καλοκαίρι πιο έντονα από πρόσωπα που ήδη έχουν συζητηθεί. Τα βλέμματα ωστόσο είναι στραμμένα στις μειοψηφίες και πως αυτές θα καταφέρουν να εκφραστούν με τον… κοινό τόπο να έχει βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages