Συνάντηση για την παράκαμψη Πεταλιδίου στην Αθήνα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση για την παράκαμψη Πεταλιδίου στην Αθήνα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Συνάντηση για την παράκαμψη Πεταλιδίου στην Αθήνα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Share This

 


Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, κατόπιν προσκλήσεως του περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα γίνει η αυριανή, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, συνάντηση στην Αθήνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον οποίο επισκέπτεται στις 3.30 το μεσημέρι ο Παναγιώτης Νίκας. Στο επίκεντρό της η χάραξη της παράκαμψης Πεταλιδίου στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, και ο Π. Νίκας έχει ζητήσει την παρουσία σε αυτή και της υπουργού, καθώς -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- “η Περιφέρεια εκτιμά πως η ευθύνη για το νέο αυτό κώλυμα ανήκει στο ΚΑΣ που ανατρέποντας προηγούμενη απόφασή του για το εν λόγω θέμα, προχώρησε -πέρυσι την άνοιξη- στην λήψη νέας, επιλέγοντας την πλέον κοστοβόρα λύση, ύψους πλέον των 20.000.000 ευρώ, τα οποία όμως η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει”.

Στόχος της αυριανής συνάντησης είναι να εξευρεθεί η απαιτούμενη πίστωση για την παρέμβαση που εισηγήθηκε το ΚΑΣ, “με την ελπίδα ότι το εν λόγω όργανο και η ΕΦΑ Μεσσηνίας δεν θα μας σταματήσουν πάλι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Επίσης στην ίδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον υφυπουργό Υποδομών θα συζητηθούν και άλλα έργα της Περιφέρειας, με πρώτο στη σχετική λίστα τον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα του περιφερειάρχη αύριο στην Αθήνα περιελάμβανε και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, η οποία ωστόσο ματαιώθηκε, καθώς το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος διαγνώστηκε θετικός με κορονοϊό το πρωί σήμερα, Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages