Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Share This

 


Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων και την οριστική ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία μετά την περίοδο των διακοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα κάνει και την εισήγηση για το πότε θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τη χώρα.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται πως, το πρωί της Δευτέρας, υπήρξε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις, με την πρόθεση της κυβέρνησης ωστόσο για επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου να είναι γνωστή.

Άκρως ανησυχητική η διασπορά τα Χριστούγεννα

Μια σημαντική παράμετρος την οποία θα πρέπει να εξετάσουν οι ειδικοί, είναι η διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες. Αυτό που προκαλεί σημαντική εντύπωση είναι πως ενώ η Όμικρον προσβάλλει έντονα τα άτομα με μεγάλη κινητικότητα, στα παιδιά είδαμε να υποχωρούν οι διαγνώσεις μέσα στα Χριστούγεννα!

Πιο συγκεκριμένα, ενώ όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά βλέπαμε ότι το 1 στα 4 νέα κρούσματα ήτα σε μαθητές, με το που έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων το ποσοστό αυτό μειώθηκε πάρα πολύ.

Ειδικότερα από τις 25 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, μόνο το 13,5% των νέων διαγνώσεων αφορούσαν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ηλικίες έως 17 ετών.

Εδώ λοιπόν μπορεί να έχουμε δύο εξηγήσεις:

1. Είτε τα παιδιά ενώ έπρεπε δεν έκαναν self test όπως θα έπρεπε ακόμη και αν δεν πήγαιναν σχολείο, όμως αυτό δεν φαίνεται ως σενάριο να επικρατεί.

2. Είτε στο περιβάλλον εκτός σχολείου η επιτήρηση από γονείς και η συναναστροφή με οικεία και λιγότερα άτομα τα οποία αποτελούν τη λεγόμενη “φούσκα” τα προστάτευσε από την νόσηση.

Να σημειώσουμε ότι τα παιδιά δεν είναι λιγότερο ευάλωτα από τους μεγάλους στην παραλλαγή Όμικρον. Απλά φαίνεται πως εκτός σχολείου μάλλον τα παιδιά ήταν πιο ασφαλή.

Η τελευταία αυτή διαπίστωση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Πηγή: News247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages