Η δυναμική της Καλαμάτας και οι προοπτικές ανάδειξη σε Εθνικό κέντρο αθλητικού τουρισμού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η δυναμική της Καλαμάτας και οι προοπτικές ανάδειξη σε Εθνικό κέντρο αθλητικού τουρισμού

Η δυναμική της Καλαμάτας και οι προοπτικές ανάδειξη σε Εθνικό κέντρο αθλητικού τουρισμού

Share This

 


Η δυναμική της Καλαμάτας και οι προοπτικές ανάδειξής της σε Εθνικό κέντρο αθλητικού τουρισμού στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στην Καλαμάτα, με αφορμή την παρουσία για δεύτερη χρονιά στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα της κορυφαίας ομάδας Τριάθλου του Triathlon Lad Athens με προπονητή τον Γιάννη Ψαρέλη.

Η βελτίωση της εικόνας και η περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι το σημείο κλειδί για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου, όπως αυτό, έργου στην περιοχή της Μεσσηνίας. Στις στοχεύσεις της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας στις οποίες μεταξύ άλλων είναι η ανάδειξη της πόλης ως προορισμός αθλητικού τουρισμού. Στην επίτευξη του στόχου αυτού συνάδουν άλλωστε οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο της παραλίας, τις βελτιώσεις που έχουν ήδη γίνει σε γήπεδα του δήμου καθώς και τις παρεμβάσεις που έπονται στο προπονητικό κέντρο «Παλιάμπελα», αλλά και μια σειρά έργων που βρίσκονται στα μελλοντικά πλάνα.

Στην συνέντευξη το παρών έδωσε ο Επίκουρος καθηγητής Παθολόγος του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κορωνοϊού και στην ανάγκη του κόσμου για άθληση. Παράλληλα υπερτόνισε τα οφέλη του αθλητισμού στην υγεία και επισήμανε το ενδιαφέρον του δημάρχου Καλαμάτας και της δημοτικής αρχής για την προώθηση δράσεων μαζικού αθλητισμού και αθλητικού τουρισμού.

Την βοήθεια και την εμπειρία του στην προπονητική προσφέρει στο καμπ Τριάθλου και ο Τάκης Λαγοπάτης. Ο προπονητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας εστίασε στα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα χρειάζονται ώστε το κολυμβητήριο της πόλης να αποκτήσει τη δυναμική που του αξίζει. Ήδη άλλωστε αποτελεί πόλο έλξης πολλών αθλητών και ομάδων -και- από την πρωτεύουσα τους οποίους φιλοξενεί κάθε χρόνο στο πλαίσιο προπονητικών καμπ.

Εν κατακλείδι, η κοινή στόχευση για την ανάδειξη και προώθηση της Καλαμάτας ως ένα ισχυρό περιφερειακό προπονητικό κέντρο φαίνεται πως θα αποτελέσει τον οδηγό για την επόμενη μέρα στην περιοχή της Μεσσηνίας, που βρίσκει σημαντικούς συμμάχους απ΄όλο το αθλητικό φάσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages