Ευρεία σύσκεψη στο δήμο Καλαμάτας λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ευρεία σύσκεψη στο δήμο Καλαμάτας λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων

Ευρεία σύσκεψη στο δήμο Καλαμάτας λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων

Share This

 


Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων με δια ζώσης διδασκαλία, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και υγειονομικών.

Υπήρξε ενημέρωση για τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί ως προς τη λειτουργία των σχολείων αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος, σημείωσε ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα κάνει ότι το καλύτερο, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων που έχει, ώστε η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να γίνει με ασφάλεια. Όσον αφορά τις Σχολικές Επιτροπές, έχουν φροντίσει προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προμήθειες  σε αντισηπτικά, καθαριστικά κ.ά. Επίσης, τονίστηκε ότι ολοκληρώνονται σε αρκετές σχολικές μονάδες εργασίες συντηρήσεων που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών διακοπών.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με τη διενέργεια self test και με τη χρήση μάσκας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, συμμετείχαν ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη και Νίκος Πεφάνης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages