Aποφάσεις για την Π.Ε. Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Aποφάσεις για την Π.Ε. Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Aποφάσεις για την Π.Ε. Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Share This

 




Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην Π.Ε. Μεσσηνίας έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε την 28η Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η Επιτροπη κατακύρωσε την ανάδειξη αναδόχου στο με προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ έργο αποκατάστασης στον παλαιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη, μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά στο τμήμα του εν λόγω δρόμου από το 24ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια της Μεσσηνίας με τη Λακωνία. Οι κατολισθήσεις που αντιμετωπίζονται βρίσκονται σε τρία σημεία (χιλιομετρικές θέσεις 24+000, 26+050 και 26+400), ενώ προβλέπονται επίσης έργα γεωτεχνικά, υδραυλικά, οδοποιίας, σήμανσης και ασφάλειας της κυκλοφορίας.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το προϋπολογισμού 1.115.000 ευρώ έργο βελτίωσης του τμήματος Στούπα – Πλάτσα – Αγιος Νίκωνας, στην 1η επαρχιακή οδό. Το έργο βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο εν λόγω τμήμα με ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα και έργα κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την 1η συμπληρωματική σύμβαση -ποσού 72.269,59 ευρώ- για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 175.500 ευρώ. Η σύμβαση αυτή κρίθηκε σκόπιμη, αφ’ ενός για να αναβαθμιστεί το σύστημα καταιονισμού του συνθετικού χλοοτάπητα από χειροκίνητο σε αυτοματοποιημένο και αφ’ ετέρου για να άρει την επικινδυνότητα των υψηλών δένδρων με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ σκόπιμη επίσης κρίθηκε και η κατασκευή περίφραξης για την προστασία της αθλητικής εγκατάστασης.

Τέλος, όσον αφορά στην Π.Ε. Μεσσηνίας, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου με αντικείμενο την επιφανειακή αρχαιολογική έρευνα στην Ανω Μεσσηνία, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 40.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της σύμβασης αυτής περιλαμβάνει τη διεξαγωγή επιφανειακής έρευνας στην Ανω Μεσσηνία στο πλαίσιο εγκεκριμένου από το υπουργείο Πολιτισμού πενταετούς προγράμματος αρχαιολογικής έρευνας (επιφανειακής, γεωφυσικής, γεωμορφολογικής).

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Καλλιρρόη, Κωνσταντίνοι, Πολίχνη και βορειο-ανατολικά από την Κάτω Μέλπεια. Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης προβλέπεται, η γεωμορφολογική χαρτογράφηση της περιοχής, η επεξεργασία των ιστορικών αεροφωτογραφιών, η εκτεταμένη επιφανειακή επισκόπηση της προς έρευνα περιοχής για να εντοπιστούν παλαιές και νέες αρχαιολογικές θέσεις, καθώς και η καταγραφή, φωτογράφιση και χαρτογράφησή τους, μέσω των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS), ο σχεδιασμός και η συμπλήρωση της βάσης αρχαιολογικών δεδομένων και τέλος η δημιουργία ιστοσελίδας του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages