Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μεσσήνης

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μεσσήνης

Share This

 


Μουσική από τη Δημοτική Φιλαρμονική, χορό από Σχολές Χορού και χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κεράσματα και στολίδια στο κεντρικό πάρκο όπου για τις γιορτές μετατράπηκε σε «Πάρκο των Ευχών», περιλάμβαναν οι εορταστικές εκδηλώσεις φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Παράλληλα με τη φωταγώγηση, δεκάδες φαναράκια φώτισαν τον ουρανό, ενώ ο Άγιος Βασίλης μοίρασε χαμόγελα και καραμέλες και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι με τη φωταγώγηση του δέντρου, φωτίζονται οι ψυχές και οι καρδιές μας και παράλληλα περνάει το μήνυμα για ελπίδα, αισιοδοξία, αγάπη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Αναφέρθηκε στη δύσκολη διετία που πέρασε με την πανδημία και τους περιορισμούς που αυτή επέφερε, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή στάθηκε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους αναβαθμίζοντας τις κοινωνικές δομές. Ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», οργανώθηκε η δωρεάν πραγματοποίηση rapid tests σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ξεκίνησε ο κατ’ οίκον εμβολιασμός με πρωτοβουλία του Δήμου και τη διάθεση ενός οχήματος και ενός οδηγού από πλευράς του, κατόπιν συνεργασίας με την 6η ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης. Ο πενταψήφιος αριθμός 15115, δέχεται κλήσεις ραντεβού για εμβολιασμό ή για γενικότερη υποστήριξη. Στο μεταξύ λειτουργεί το ΚΕΠ Υγείας, προχωράει η δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας, ενώ ιδρύθηκε και το Δημοτικό Συσσίτιο για την εξυπηρέτηση των δημοτών που έχουν ανάγκη, συμπληρώνοντας ότι «είστε εσείς η καθημερινή μου έννοια, είστε οι άνθρωποι της καρδιάς μου». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος και η υπεύθυνη των εορταστικών εκδηλώσεων κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, φωταγώγησαν το εντυπωσιακό σύγχρονο, τρισδιάστατο δέντρο, με δεκάδες ακτίνες με φωτεινούς λαμπτήρες LED και ένα ψηφιακό πρόγραμμα εναλλαγής χρωμάτων με πληθώρα σχεδιασμών.

Τοπικοί σύλλογοι και φορείς πρόσφεραν στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια γλυκίσματα και διάφορα άλλα κεράσματα για τους επισκέπτες, ενώ είχαν οργανώσει και παζάρι με χειροποίητα στολίδια και δώρα. Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Σύλλογος Γονέων και  Κηδεμόνων» 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων» 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσήνης, Κοινωνικοπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Το  Κλίμα» και ο Σύλλογος «Η Χαρά του παιδιού».

Πλούσιες και εντυπωσιακές χορογραφίες παρουσίασαν τα τμήματα των σχολών χορού «Kinisis Τέχνη» και «Η χαρά του Παιδιού».

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Νίκος Φύκιρης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Κώστας Ρούτσης, Γιώργος Στραβόλαιμος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, ο πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ και υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων Γιώργος Δαβίλλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αναστάσιος Τσερπές, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν καθημερινά τις βόλτες τους δωρεάν με το τρενάκι που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης και λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο παζάρι θα λειτουργήσει επίσης την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του πάρκου από τους συλλόγους που συμμετέχουν. Υπενθυμίζεται επίσης ότι την ίδια μέρα και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης η εκδήλωση για το χριστόψωμο. Ο Άγιος Βασίλης και η παρέα του θα διασκεδάσουν με παιχνίδια μικρούς και μεγάλους, ενώ ο Σύλλογος Χορού και Ενόργανης «Η Χαρά του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη επίδειξη με τις ομάδες «Aerial Silks» και «Jump Shoes».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages