Ομιλία Κουτσούμπα στην Καλαμάτα: Κάλεσμα για συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ομιλία Κουτσούμπα στην Καλαμάτα: Κάλεσμα για συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης

Ομιλία Κουτσούμπα στην Καλαμάτα: Κάλεσμα για συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης

Share This

Κάλεσμα στο λαό για τη δημιουργία ενός πανελλαδικά συντ


ονισμένου κινήματος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της απηύθυνε από την Καλαμάτα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του απόψε στην Τέντα.

Μίλησε για “μια εργατική λαϊκή διακυβέρνηση που θα έχει για πρόγραμμά της την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών’” και ανέφερε ότι “ο σοσιαλισμός είναι σήμερα η πραγματική πρόοδος”.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ είναι εκείνη “που θα βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: το κεφάλαιο και την εξουσία του και θα δυναμώσει τη συζήτηση για τη διέξοδο, την προοπτική για το λαό” και σημείωσε πως “κανένα αστικό κόμμα δεν έχει σχέδιο και ούτε θα μπορούσε να έχει τέτοιο που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις προσδοκίες των λαϊκών οικογενειών να ζήσουν χωρίς άγχος και ανασφάλεια, γιατί το σχέδιό τους με ορισμένες παραλλαγές βέβαια είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λίγων, των καπιταλιστών”.

Ανέφερε ότι “τέτοια πρόταση - σχέδιο έχει μόνο το ΚΚΕ το οποίο δίνει απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει και πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής του πραγματικού εχθρού, της σύγχρονης δικτατορίας του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό”. Παρατήρησε ότι “καμιά αναβολή δεν μπορεί να πάρει ο αγώνας για την υγεία του λαού, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ζει με την αγωνία, τον τρόμο που γεννά η πανδημία. Κι όταν μιλάμε για την υγεία του λαού, μιλάμε και για τον αναγκαίο εμβολιασμό και για τα μέτρα προστασίας στους κρίσιμους χώρους και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας”. Πρόσθεσε πως “η αναγκαιότητα για περισσότερες ΜΕΘ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές φωνάζει από παντού, από τις έρευνες όλων των επιστημόνων ακόμα και συνεργατών της κυβέρνησης για τους αυξημένους θανάτους εκτός ΜΕΘ, οι οποίες διαψεύδουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, συνολικά την κυβέρνηση που τις θεωρεί «πολυτέλεια»”. Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως “καμία αναβολή δεν μπορεί να πάρει στους χώρους δουλειάς ο αγώνας για το μεροκάματο, τα εργατικά δικαιώματα που έχουν πιάσει πάτο, ο αγώνας για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, που μας οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα και περιορίζει τη συνδικαλιστική δράση”. Σημείωσε ότι από την καπιταλιστική ανάπτυξη το “όφελος των εργαζομένων π.χ. στον κλάδο του τουρισμού είναι ένα μεροκάματο στην καλύτερη, για να βγει ο χρόνος με δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και χρέη να φουσκώνουν συνεχώς», ενώ την ίδια ώρα «θησαύρισαν οι tour operators, οι ακτοπλοϊκές, οι αεροπορικές εταιρείες, οι μεγαλοξενοδόχοι”.

“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ”

“Για αυτό κάθε φορά πρέπει να ρωτάμε: Ανάπτυξη για ποιον; Για τα μονοπώλια ή για το λαό; Κι εμείς οι κομμουνιστές απαντάμε: Ανάπτυξη για τον λαό, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι “καμιά αναβολή δεν μπορεί να πάρει ο αγώνας για τη στήριξη και επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών που είναι αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους ή οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι αγρότες της Μεσσήνης. Οπως και ο αγώνας για την επιβίωση των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων”, καλώντας σε κοινή πάλη εργαζομένων, βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών. Σημείωσε ότι “καμιά αναβολή επίσης δεν μπορεί να πάρει και εδώ ο αγώνας για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από τις δήθεν αμυντικές συμφωνίες με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολέμου” και ανέφερε πως η συμφωνία για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα δημιουργεί ένα υπερνατοϊκό κέντρο εκπαίδευσης.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε “στην επιχείρηση παγίδευσης του λαού από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται με νέο -υποτίθεται- προσωπείο, αυτό της «προόδου»”. Επέκρινε δριμύτατα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε πως “πρόοδος σημαίνει να προχωράς μπροστά, να βελτιώνεις τη ζωή σου. Πρόοδος είναι τα παιδιά σου να ζουν καλύτερα από σένα, από τις προηγούμενες γενιές. Απολύτως καμιά πολιτική καμιάς αστικής κυβέρνησης όπως κι αν αυτή βαφτιστεί και με όποιες κυβερνητικές συνεργασίες και σχήματα, δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. Μόνο μια κυβέρνηση που θα είναι εκτελεστικό όργανο μιας λαϊκής πλειοψηφίας και της εργατικής εξουσίας της μπορεί πραγματικά να τα κάνει αυτά. Μια εργατική λαϊκή διακυβέρνηση που θα έχει για πρόγραμμά της την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών. Σε αυτή βεβαίως την κυβέρνηση το ΚΚΕ θα έχει τη δική του θέση. Αυτή η εργατική λαϊκή πλειοψηφία είναι που θα μπει μπροστά και θα οικοδομήσει τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό. Ο σοσιαλισμός όντως είναι σήμερα η πραγματική πρόοδος”.

*Μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα παρεμβάσεις έκαναν ο απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Αργύρης Σμυρνής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού Κώστας Αποστολόπουλος, η εκπαιδευτικός Αμαλία Μπεσμπέα και ο Βαγγέλης Μπάκας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages