«Mission Καλαμάτα»: Απόβλητα και Κυκλική Οικονομία με Θεματικά Εργαστήρια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Mission Καλαμάτα»: Απόβλητα και Κυκλική Οικονομία με Θεματικά Εργαστήρια

«Mission Καλαμάτα»: Απόβλητα και Κυκλική Οικονομία με Θεματικά Εργαστήρια

Share This

 


Εκτενής αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας έγινε στη διάρκεια της των Θεματικών Εργαστηρίων του project Mission Καλαμάτα που συνεχίστηκαν την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2021 στο ιστορικό δημαρχείο, με αντικείμενο την «Κυκλική οικονομία και Διαχείριση Αποβλήτων», , στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζονται τα απορρίμματα (κάδοι και κώδωνες ανακύκλωσης, ιδιωτικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης μπαταριών κ.λπ. υλικών) καθώς και οι σχεδιασμοί για την αρτιότερη αντιμετώπισή τους.

Επίσης, αναλύθηκε η έννοια της κυκλικής οικονομίας και πώς αυτή μπορεί να είναι καταλυτική στην αντιμετώπιση της λεηλασίας πόρων, της καταστροφής της φύσης και στην κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Θεματικού Εργαστηρίου υπήρξε – μεταξύ άλλων- χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος και τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στην προετοιμασία του Δήμου καθώς και στους στόχους που έχουν τεθεί ώστε να γίνει πράξη ένας έξυπνος και περιβαλλοντικός Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages