Καλαμάτα: Συνεργασίατων αρχών της «λογιστικής της κλιματικής αλλαγής» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Συνεργασίατων αρχών της «λογιστικής της κλιματικής αλλαγής»

Καλαμάτα: Συνεργασίατων αρχών της «λογιστικής της κλιματικής αλλαγής»

Share This

 


Άκρως εποικοδομητική ως προς την ανάπτυξη συνεργασιών, ήταν συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και εκπροσώπους του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αντικείμενο της συνάντηση η συνεργασία στο πλαίσιο της σύνταξης πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας για τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή αποστολή (mission) της Ε.Ε. για τις «100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Όπως τονίστηκε, μέσω του εν λόγω προγράμματος αποτυπώνεται μια οραματική προσέγγιση για την Καλαμάτα των επόμενων ετών, με την «Αποστολή» να κινητροδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Η συνεργασία που εγκαινιάζεται μεταξύ Δήμου – Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με την υποστήριξη του Ο.Ε.Ε., στοχεύει μέσα από την προετοιμασία σύνταξης του φακέλου υποψηφιότητας για το πρόγραμμα, να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας, καθώς και να «παντρέψει» τη διοικητική και πράσινη λογιστική ή τη λογιστική της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο του διοικητικού μετασχηματισμού του Δήμου.

DSC 0063 Medium

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Ο.Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου Πάνος Κρητικός, ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Μαρινόπουλος και ο οικονομικός επόπτης Αναστάσιος Σαρδέλης, εκ μέρους του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρόεδρος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος και οι καθηγητές Αλέξανδρος Λυγίτσος και Σωτήρης Νικολόπουλος καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης και Γιώργος Φάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages