ΕΡΓΑ για τη Μεσσηνία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΓΑ για τη Μεσσηνία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΕΡΓΑ για τη Μεσσηνία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Share This

 


Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για έργα στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα προωθήθηκαν οι διαδικασίες για τα παρακάτω έργα:

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 82η Ε.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 24+000 ΕΩΣ ΟΡΙΑ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 1.850.000 €

Έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου, σύμφωνα με την παρ. 2γ του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016. Το έργο αφορά την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας θεομηνίας που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Οι κατολισθήσεις που αντιμετωπίζονται με το παρόν έργο βρίσκονται στις Χ.Θ. 24+000, 26+050 και 26+400 και προβλέπονται έργα γεωτεχνικά, υδραυλικά, οδοποιίας, σήμανσης και ασφάλισης. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 300.000 €.

Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του έργου, κατακυρώθηκε ο οριστικός ανάδοχος και απομένει η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για την έναρξη του έργου, το οποίο προβλέπει τεχνικά έργα για την αποκατάσταση περιοχών του επαρχιακού και εθνικού δικτύου που υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα.

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 350.300 €

Εγκρίθηκε ο οριστικός ανάδοχος, σύμφωνα με το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών τοποθέτησης νέου τάπητα στο γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας στον Κορδία. Τα υλικά, τάπητας και αρδευτικό σύστημα, θα παραδοθούν στην Ένωση και η τοποθέτηση θα γίνει με μέριμνα του Σωματείου.

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΩΤΗΡΟΣ (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ) Τ.Κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 625.000 €

Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και προβλέπει  την διαμόρφωση – ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθώς και την αποκατάσταση του μικρού μονόχωρου νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης που εντάσσεται στον περιβάλλοντα χώρο. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ Υπ. Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας & Ολυμπίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

«ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 245.000 €

Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του έργου και οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος, ενώ απομένει η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου, που ενδεικτικά περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής τοιχείου αντιστήριξης από σκυρόδεμα με επένδυση λιθοδομής, διάστρωση με θραυστό υλικό λατομείου, κατασκευή πέτρινων καθιστικών κλπ. Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας & Ολυμπίας, της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

«ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2021-2022)»,  προϋπολογισμού 74.000 €

Εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου εγγυήσεων και το 1ο πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το έργο  αντιμετώπισης χιονοπτώσεων και καταπτώσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΚΟΡΩΝΗ (ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ)», προϋπολογισμού 181.660 €

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας, Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την τεχνική υποστήριξη στη μελέτη της παράκαμψης του Χαρακοπιού στην 9η επαρχιακή οδό.

Η πράξη αυτή αφορά την τεχνική υποστήριξη για την ολοκλήρωση των μελετών της παράκαμψης του οικισμού Χαροκοπιού από τη Χ.Θ. 22+000 έως τη Χ.Θ. 27+200, της 9ης επαρχιακής. Λόγω της διέλευσης της οδού στην παραλιακή ζώνη, όπου παρατηρείται έντονη ανάπτυξη δόμησης παραπλεύρως στο μεγαλύτερο μήκος της, ακόμα και στα τμήματα μεταξύ οικισμών, το έργο αυτό έχει σαν κύριο στόχο  την άρση επικινδυνότητας της κυκλοφορίας.

Θέμα: Ορκωμοσία μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στην ορκωμοσία αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τεχνολογία και ποιότητα επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου» του Τμήματος Επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο, παρευρέθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Στο χαιρετισμό του αρχικά συνεχάρη τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα της σχολής κ. Δημήτριο Πετρόπουλο, τον πρόεδρο του τμήματος κ. Ιωακείμ Σπηλιοτόπουλο και τον καθηγητή κ. Γεώργιο Ζακυνθινό για την πρωτοβουλία όλων στην δημιουργία του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών. Εξέφρασε στη συνέχεια την ικανοποίησή του που η ορκωμοσία των αποφοίτων συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιολάδου και μιλώντας για το πρόγραμμα ανέφερε ότι, στοχεύει στην διασύνδεση της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα. Στην ομιλία του, αφού συνεχάρη ιδιαίτερα και τους αποφοίτους,  ανέφερε ότι η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν τους πυλώνες της παραγωγής αγροτικών προϊόντων στον τόπο μας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιστημονική γνώση θα συμβάλει στην πιστοποίηση της άριστης ποιότητας της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και του εξαιρετικού ελαιολάδου της περιοχής μας (ΠΟΠ Καλαμάτα και έχτρα παρθένου). Τέλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το προϊόν με στόχο την αναβάθμιση της θέσης τους στο διεθνές εμπόριο.

Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages