Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι Εργαστηριακοί Ιατροί - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι Εργαστηριακοί Ιατροί

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι Εργαστηριακοί Ιατροί

Share This

Η ανακοίνωση:

Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί (Βιοπαθολόγοι, Ακτινοδιαγνώστες, Πυρηνικοί Ιατροί και Κυτταρολόγοι) κλείνουμε τα ιατρεία μας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχόμενη επί 7ετίας επιβολής των μνημονιακών μέτρων rebate (ληστρική έκπτωση) και clawback (ληστρική αναγκαστική επιστροφή) των ποσών που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό για την υγεία. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 55% των μηνιαίων υποβολών μας προς τον ΕΟΠΥΥ μας, που αν συνυπολογιστεί και η προείσπραξη φόρου συνολικά ανέρχεται στο 75% τις μηνιαίας υποβολής.

Το κράτος μας κοροϊδεύει. Υπογράψαμε το 2012 μια σύμβαση για να πληρωνόμαστε τις εξετάσεις με τις προ 30-ετιας τιμές (του 1991) και τώρα με το «έτσι θέλω», μας  δίνει το ¼ αυτών!!!. Ποσό που δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των υλικών μας και των λειτουργικών μας εξόδων.

Ζητάμε το αυτονόητο:

Να πληρωνόμαστε για κάθε εξέταση που εκτελούμε.  Να σταματήσει το άδικο μέτρο της  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ των χρημάτων για τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό. Το κράτος μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση, να βάλει πλαφόν ή όλα αυτά μαζί. Δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία ΕΜΕΙΣ. Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας κ ζητούμε την κατανόηση του κόσμου.

Το ΔΣ του Συν.Εργασ.Ια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages