Εγκαινιάζονται τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εγκαινιάζονται τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα

Εγκαινιάζονται τα Δημοτικά Υπνωτήρια στην Καλαμάτα

Share This

 


Τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Καλαμάτας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται δράσεις που ενισχύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, ενώ δημιουργούνται δημοτικές δομές με σκοπό την υποστήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, από το Δήμο Καλαμάτας εγκαινιάζεται μια νέα δομή, τα «Δημοτικά Υπνωτήρια». Πρόκειται για μία δομή με χαρακτηριστικά μεταβατικής – προσωρινής φιλοξενίας. Τα Δημοτικά Υπνωτήρια απευθύνονται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση βραχυπρόθεσμη στέγασή τους. Έχουν δυνατότητα προσωρινής νυχτερινής φιλοξενίας έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας. Βρίσκονται στο Δυτικό Κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Αγ. Τριάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Μαγειρεία που υποστηρίζουν το καθημερινό συσσίτιο που προσφέρει ο Δήμος σε περισσότερα από 100 άτομα, Δημοτικό Φαρμακείο και Ιατρείο, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας (σύντομα με παράρτημα και για Ρομά), του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και του ΚΔΑΠμεΑ. Επίσης προς δημιουργία είναι η δομή των Δημοτικών Πλυντηρίων, στον προγραμματισμό υπάρχει η ίδρυση νέων βρεφικών τμημάτων, ενώ σε φάση υλοποίησης είναι η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, «στηρίζοντας τους συνδημότες μας, στηρίζουμε την ίδια την κοινωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages