Ν. Παναναστάσης: «Τρικυμία στην μπανιέρα» η κοκορομαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ν. Παναναστάσης: «Τρικυμία στην μπανιέρα» η κοκορομαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Ν. Παναναστάσης: «Τρικυμία στην μπανιέρα» η κοκορομαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Share This


 Ως «τρικυμία στην μπανιέρα» χαρακτήρισε την κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος της Συμφωνίας Ελλάδας και Ισραήλ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, ο Νίκος Παπαναστάσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.  Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε πως παρά την κοκορομαχία, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα άλλα αστικά κόμματα διαφωνούν με τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική επιθετική βάση εξυπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος των λαών.

Αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί η διακρατική συμφωνία που υπέγραψε με το Ισραήλ για την ίδρυση του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων ήταν πιο ακριβή από την αντίστοιχη δική του, περιορίζοντας το θέμα στο οικονομικό επίπεδο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, δεν τίθεται θέμα ότι και αυτή η συνεργασία φέρνει τη σφραγίδα των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, βγάζει λάδι τις ΗΠΑ και την ΕΕ που κάνουν πλάτες στο διαρκές έγκλημα του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Άλλωστε, υπενθύμισε ο Ν. Παπαναστάσης, οι μπίζνες με το Ισραήλ και τον Νετανιάχου είχαν απογειωθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μάλιστα, είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες διαπραγματεύσεις με καναδική εταιρεία. Πρόσθεσε πως τσιμουδιά δεν λέει ούτε κανένα άλλο αστικό κόμμα για τη δημιουργία στην ουσία ενός υπερΝΑΤΟικού αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης, ιδιοκτησίας μιας ιδιωτικής ισραηλινής εταιρείας που το κυρίαρχο στοιχείο της λειτουργίας της είναι η αύξηση της κερδοφορίας της, με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό στην εκπαίδευση των πιλότων.

Τόνισε ότι ως κυβερνήσεις και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την ημερομηνία λήξης των πτητικών μέσων για την εκπαίδευση των πιλότων και γι’ αυτό η απόφαση για τη δημιουργία του Κέντρου ήταν σχεδιασμένη και ειλημμένη από τα επιτελεία του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει την ομοιογένεια του στρατιωτικού εξοπλισμού, των δομών και της φιλοσοφίας στα κράτη-μέλη με κοινές δομές, κοινές αποστολές και κοινή φιλοσοφία δράσης. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, ο Αμερικανός πρέσβης με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις στρατιωτικές σχολές της χώρας μας.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ ασκεί πολιτική κριτική στις διαδικασίες εγκατάστασης και χρηματοδότησης του Διεθνούς Κέντρου στην Καλαμάτα και την ίδια στάση κρατά και απέναντι στα φαινόμενα ρεμούλας και χρηματισμού, φαινόμενα σύμφυτα με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.  Κατήγγειλε τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να εξανθρωπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages