Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Share This

 


Η εισαγωγή Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) στην καθημερινότητα μας, είναι μια σημαντική παρέμβαση απέναντι στις επιπτώσεις του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής. Βασικό στοιχείο υποδομής για την χρήση Η/Ο είναι η εγκατάσταση συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτρικών οχημάτων (σημεία επαναφόρτισης) σε δημοσίως προσβάσιμα σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου, αλλά και σε χώρους στάθμευσης.

Ο Δήμος Καλαμάτας εκπονεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Ως «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ορίζεται το πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης Η/Ο, που εκπονείται από τους δήμους εντός των διοικητικών τους ορίων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17 του ν. 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις» (Α’ 142).

Η μεθοδολογία που ακολουθείται κατά τη σύνταξη του Σ.Φ.Η.Ο. ακολουθεί τρία Στάδια, τα οποία συνοπτικά έχουν ως εξής:

  • Στάδιο 1, στο οποίο αρχικά θα γίνει η Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης και η Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης, ενώ σε επόμενο βήμα θα προκύψουν διάφορα σενάρια για τη Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης, καθώς και των θέσεων στάθμευσης Η/Ο,
  • Στάδιο 2, στο οποίο θα γίνει διαβούλευση επί των επικρατέστερων σεναρίων χωροθέτησης, και
  • Στάδιο 3, στο οποίο θα αναλυθούν οι διαδικασίες υλοποίησης και εφαρμογής του σχεδίου.

Στην παρούσα φάση, έχει ολοκληρωθεί το Στάδιο 1 και προκειμένου να γίνει διαβούλευση επί των εναλλακτικών (Στάδιο 2), ο Δήμος Καλαμάτας καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο https://sfhokalamata.wixsite.com/diavoulefsi έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.

Η διενέργεια της διαβούλευσης στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας κατά την κατάρτιση του Σ.Φ.Η.Ο., ώστε να υπάρξει η βέλτιστη χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages