Ανοίγει η πλατφόρμα για αλλοδαπούς μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοίγει η πλατφόρμα για αλλοδαπούς μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Ανοίγει η πλατφόρμα για αλλοδαπούς μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Share This

 


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ψήφιση σχετικής τροπολογίας με την οποία θα ανοίγει η πλατφόρμα για αλλοδαπούς μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Να θυμίσουμε ότι η σχετική πλατφόρμα είχε κλείσει από τις 30 Σεπτεμβρίου και τότε είχε αναφερθεί σχετικό άρθρο του ΑγροΤύπου. Αυτή την περίοδο ο μόνος τρόπος να έρθουν εργάτες από Τρίτες Χώρες είναι μέσω προξενείου, η οποία όμως είναι χρονοβόρα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή ελιάς και ξεκινάνε τα εσπεριδοειδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το ΥπΑΑΤ ετοιμάζει να καταθέσει την σχετική τροπολογία στη Βουλή με σχέδιο νόμου για την κτηνοτροφία. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12/2021.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Καρούνης, παραγωγός από τους Μολάους, «πέρσι η διαδικασία ήταν μέσα από την Περιφέρεια. Φέτος ξεκίνησε η ηλεκτρονική πλατφόρμα και έκανε τη διαδικασία πιο γρήγορη. Όμως μάθαμε ξαφνικά ότι τέλος Σεπτεμβρίου την έκλεισαν».

Όπως δήλωνε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, «η πλατφόρμα έκλεισε από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει η κλασική διαδικασία με αιτήσεις στα κατά τόπους τμήματα Αλλοδαπών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί ότι αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Χρειάζονται 10 ημέρες να πάνε οι αιτήσεις στα προξενεία και αυτά έχουν προθεσμία 3 μηνών για να απαντήσουν στο αίτημα».

Παϊσιάδης Σταύρος, από το www.agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages