Κοινή συνέντευξη τύπου από φορείς για την εξέλιξη της πανδημίας – Προτροπή για εμβολιασμό - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κοινή  συνέντευξη τύπου από φορείς για την εξέλιξη της πανδημίας –  Προτροπή για εμβολιασμό

Κοινή συνέντευξη τύπου από φορείς για την εξέλιξη της πανδημίας – Προτροπή για εμβολιασμό

Share This

 


Κοινή συνέντευξη τύπου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊούcovid -19, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, η Διοικήτρια τον Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο Συντονιστής των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε ότι από την αρχή της πανδημίας, η Περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στις υγειονομικές μονάδες, με προμήθειες υλικών και  μέσων αναγκαίων για τη λειτουργία νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας κλπ. Στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι η υποστήριξη των υγειονομικών δομών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα ανέφερε ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, ενώ τόνισε ότι είναι πλέον μονόδρομος ο εμβολιασμόςκαι η τήρηση με ευλάβεια των υγειονομικών μέτρων.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι η πανδημία το τελευταίο διάστημα είναι πιο επιθετική, αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα στοιχεία του βιολογικού καθαρισμού, όπου το υιικό φορτίο είναι αυξημένο, ενώ τόνισε με τη σειρά του την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά και την ανησυχία της δημοτικής αρχής ενόψει των Χριστουγέννων.

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο Καλαμάτας για την ουσιαστική συμβολή τους όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια ανέλυσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα της πανδημίας για τη Μεσσηνία. Ανέφερε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, παρόλο που υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στις νοσηλείες,  οι οποίες έχουν διπλασιαστεί το τελευταίο τρίμηνο όπως και οι θάνατοι. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι αποτελεί θετικό σημάδι η αύξηση των εμβολιασμών, προέτρεψε με τη σειρά της τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν λέγοντας ότι το 85% των νοσηλευόμενων συνανθρώπων μας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι 97 %.

Ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας ευχαρίστησε με τη σειρά του για την υποστήριξη και ανέφερε, ότι αυτός ο ιός σε όσους έχουν νοσήσει μπορεί να δημιουργήσει αλλοιώσεις στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και για όλη τους τη ζωή, άσχετα με τα συμπτώματα των ασθενών. Επεσήμανε ότι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε είναι το εμβόλιο και ενημέρωσε ότι ο εμβολιασμός έχει αυξηθεί αρκετά, λέγοντας ότι από 120 – 150 ραντεβού ημερησίως το προηγούμενο διάστημα, έφτασαν στα 370 ραντεβού.

Ο υπεύθυνος των κινητών μονάδων ΕΟΔΥ ανέφερε για την παραχώρηση χώρου  στο Διοικητήριο για τη διενέργεια των rapidtest, επεσήμανε ότι έχουν μειωθεί οι έλεγχοι το τελευταίο διάστημα και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη για τη διενέργεια ελέγχων  σε εργάτες γης και πληθυσμούς Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages