Νέα μέτρα: Σε 5 κύματα η άφιξη των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα -Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέα μέτρα: Σε 5 κύματα η άφιξη των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα -Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα

Νέα μέτρα: Σε 5 κύματα η άφιξη των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα -Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα

Share This


 Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης εξειδίκευσε σήμερα το πρωί τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό», πρόσθεσε.

Η επίταξη ήταν αναγκαίο μέτρο, είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σημαντικά σημεία:

Το ΕΣΥ βρίσκεται σε μία πίεση δεδομένου ότι η κοινωνία και η οικονομία παράλληλα λειτουργούν.
Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν. Υπάρχουν και έχουν εξασφαλιστεί αναπνευστήρες. Το ΕΣΥ αντέχει, είναι σταθερό. Το έχουμε ενισχύσει με άνω των 12.000 λοιπό επικουρικό προσωπικό. Έχουμε εξασφαλίσει από τον ιδιωτικό τομέα το σύνολο των ΜΕΘ που διαθέτει. Σε βόρεια Ελλάδα έχουμε άνω των 700 κλινών. Υπάρχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα και στην Αττική αν χρειαστεί. Τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 900.000. οι 137.000 για την πρώτη δόση, και οι 400.000 για την τρίτη δόση. Έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση το 75% του ενήλικου πληθυσμού.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες αφορούν μέτρα στοχευμένα και δεν έχουν λογική να κλείσουμε την κοινωνία. Πρώτο στάδιο οι χώροι που είναι προσβάσιμοι σε όλους. Το δεύτερο έχει να κάνει με χώρους που αφορούν το λιανεμπόριο, τους ανοιχτούς χώρους εστίασης, τους χώρους εργασίας, στους χώρους λατρείας. Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί και κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30 ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση και στα ΜΜΜ. Θα υπάρξει και για το λιανεμπόριο συγκεκριμένο ωράριο. Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Εκεί η δυνατότητα θα είναι μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.
Στο πλαίσιο της τρίτης δόσης όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι απαραίτητη και άνω των 60 θα πρέπει να την έχουν κάνει για να λογίζονται εμβολιασμένοι σε ένα πλαίσιο 7 μηνών. Στις 13/12 όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση. Αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία στην ΕΕ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να υπολογίζει στο σκέλος που έχει να κάνει με τις μετακινήσεις και την τρίτη δόση.
Κατεύθυνση να μην έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα τα μέτρα. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη συμφωνία με την κοινωνία ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα.
Από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages