Βαρέα και Ανθυγιεινά: Περικοπές μισθών έως & 150 ευρώ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βαρέα και Ανθυγιεινά: Περικοπές μισθών έως & 150 ευρώ

Βαρέα και Ανθυγιεινά: Περικοπές μισθών έως & 150 ευρώ

Share This

 





Έντονες αντιδράσεις δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι βλέπουν να περικόπτονται οι μισθοί τους ακόμη και 150 ευρώ το μήνα, προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την aftodioikisi του πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη «Μεταρρύθμιση καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», όπως τιτλοφορείται επισήμως το σχετικό πόρισμα.
Στην ιστοσελίδα έφτασαν μηνύματα χιλιάδων εργαζόμενων στους δήμους, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον των μισθών τους, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές την τελευταία δεκαετία.
Άμεση αντίδραση από ΔΑΣ-ΟΤΑ, σιγή ιχθύος από ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η κυβέρνηση καταργεί σημερινούς δικαιούχους, πετσοκόβει το επίδομα στην μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων, με πρόθεση να είναι όλες οι ειδικότητες εργαζομένων υπό διαρκή αμφισβήτηση μέχρι την ολοκληρωτική κατάργηση του ….για να «ευθυγραμμιστούμε» με τις βέλτιστες πρακτικές της ευρωπαϊκής ένωσης!!!».
Ωστόσο, σιγή ιχθύος τηρείται μέχρι στιγμής τόσο από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, όσο, κυρίως, από τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες των δημοτικών υπαλλήλων, με προεξάρχουσα την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, την ΑΔΕΔΥ.
Τα δύο σενάρια
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα δύο σενάρια του πορίσματος, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι των δήμων καθώς, μεταξύ άλλων:
-Οδηγούνται στους μη δικαιούχους Επιστάτες και Επόπτες Καθαριότητας -Πρασίνου (βαθμολογία 23), οι οποίοι με το ισχύον καθεστώς περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α (150 ευρώ).
-Στην κατηγορία Γ (70 ευρώ) από Α (150 ευρώ) οδηγούνται, μεταξύ άλλων, μια σειρά ειδικότητες, όπως: καθαρίστριες σχολικών κτηρίων, επόπτες καθαριότητας, εργάτες οικοδόμοι, βοηθοί τεχνίτη υδραυλικού, εργάτες κήπου, δενδροκηπουροί- δενδροκόμων, κηπουροί.
-Στην πρώτη κατηγορία (Α) μένουν μόνο οι ειδικότητες που έχουν σχέση, με την αποκομιδή απορριμμάτων (οδηγοί, εργάτες απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές), με την αποχέτευση (τεχνίτες – εργάτες αποχέτευσης) και τα νεκροταφεία (εργάτες – ταφείς εκταφείς κλπ).

-Όλες οι άλλες ειδικότητες που σήμερα είναι ενταγμένες στην πρώτη κατηγορία του επιδόματος υποβαθμίζονται στις οικονομικά μικρότερες κατηγορίες του πορίσματος (Β,Γ,Δ).  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages