Στην Καλλιρόη με την επιτροπή αγώνα ο Θανάσης Πετράκος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην Καλλιρόη με την επιτροπή αγώνα ο Θανάσης Πετράκος

Στην Καλλιρόη με την επιτροπή αγώνα ο Θανάσης Πετράκος

Share This


 Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος επισκέφθηκε την Καλλιρόη, μετά από πρόσκληση της «Επιτροπής Αγώνα κατά του σκουπιδοεργοστασίου» και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Κυριακόπουλο, τον εκπρόσωπο των συλλόγων και φορέων Δημήτρη Καππόπουλο και κατοίκους της περιοχής και για τις εξελίξεις σε σχέση με το σκουπιδοεργοστάσιο και τον ΧΥΤΥ στη περιοχή .

Κατά την επίσκεψή τους στο χώρο που θα κατασκευαστεί το σκουπιδοεργοστάσιο και ο ΧΥΤΥ ο Θανάσης Πετράκος διαπίστωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει τα δώρα της προς την ΤΕΡΝΑ στην οποία: (α) έδωσε πρόσβαση από ιδιωτικό δρόμο και όχι από τον υπάρχοντα αγροτικό!!! και  (β) ότι η ΤΕΡΝΑ  καταπατά και κλείνει το ρέμα που υπάρχει στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι των πολιτών αφού εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή τους, τόνισαν επιπλέον ότι: α) Ανησυχούν έντονα και προειδοποιούν την Περιφέρεια για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο νερό της γεώτρησης από το οποίο υδρεύεται η Καλλιρόη καθότι αυτό είχε συμβεί και παλιότερα με άλλο έργο. β) Ενώ έχουν ζητήσει με επιστολή τους απ’ την Περιφέρεια να γίνει έλεγχος και μετρήσεις της υπάρχουσας κατάστασης ιδιαίτερα για τα υπόγεια νερά, το έδαφος και τα προϊόντα της περιοχής για να διαπιστωθούν στη συνέχεια αν κατασκευαστεί το σκουπιδοεργοστάσιο ποιες θα είναι οι συνέπειες  ο Περιφερειάρχης αρνείται να γίνει έλεγχος και μετρήσεις γ) Η πρόσβαση από ιδιωτικό δρόμο και η καταπάτηση του ρέματος είναι  παράνομες ενέργειες και επιπλέον το κλείσιμο του ρέματος εγκυμονεί  κινδύνους .

Ο Θανάσης Πετράκος αφού εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» για το συγκεκριμένο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων του κ. Τατούλη που συνεχίζει ο κ. Νίκας,συμφώνησε με τις ανησυχίες των εκπροσώπων των κατοίκων και φορέων. Επιπλέον τους ενημέρωσε ότι το θέμα του ελέγχου και των μετρήσεων το έχει θέσει η παράταξη στον Περιφερειάρχη αλλά απάντηση δεν έχει πάρει.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις που υπάρχουν μετά τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής στις 12 Οκτωβρίου, όπου με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη δόθηκαν νέα δώρα στην ΤΕΡΝΑ .Όπως α) τους δρόμους πρόσβασης να τους κατασκευάσει όπως αυτή κρίνει, β) δόθηκαν νέες παρατάσεις για το ξεκίνημα της προσωρινής διαχείρισης καθώς και άλλες διευκολύνσεις. Στη συνέχεια τόνισε ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Νίκας «πως δεν γινόταν αλλιώς διότι θα υπήρχαν δήθεν μεγάλες καθυστερήσεις», για να δικαιολογηθεί γιατί συνεχίζει την ίδια καταστροφική Τατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων ,η  πραγματικότητα τον διαψεύδει  αφού αποδεικνύεται  ότι  η ΤΕΡΝΑ ζητά συνεχώς παρατάσεις, ακόμη και για την προσωρινή διαχείριση !!!. Άρα  ούτε αυτό το επιχείρημα του κ. Νίκα στέκει. Η μόνη εξήγηση που στέκει γιατί επιμένει σε ένα αντί-περιβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο το οποίο έχει στην ουσία απορρίψει ακόμη και η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επειδή   η ΤΕΡΝΑ για τους γνωστούς λόγους είναι προστατευόμενη και εκλεκτή του κ. ΜητσοτάκηΓι’ αυτό το λόγο ο κ. Νίκας συνεχίζει την καταστροφική πολιτική Τατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων  και φοβάμαι ότι αυτός είναι δυστυχώς και ο  λόγος που δεν εκδίδει την απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Επιπλέον υπενθύμισε  ότι υπάρχει και άλλη παρανομία .Η σύμβαση μεταξύ ΦΟΣΔΑ και Περιφέρειας έχει λήξει και ουδείς εκ των συμβαλλομένων μερών έχει ζητήσει παράταση .

Τέλοςτόνισε μια και   κ. Περιφερειάρχης είπε  ότι η ΤΕΡΝΑ θα παραλάβει τα σκουπίδια τριών Νομών από 1 Δεκέμβρη οφείλει να απαντήσει σε ένα βασικό  ερώτημα:Τα σκουπίδια θα τα επεξεργάζεται η ΤΕΡΝΑ όπως λέει η σύμβαση, ή θα δημιουργηθεί νέα χωματερή στην Παλαιόχουνη για την οποία και οι πολίτες θα πληρώνουν αδρά την ΤΕΡΝΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages