Π. Νίκας στην Τρίπολη : “Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του διοικητικού δικαίου” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Π. Νίκας στην Τρίπολη : “Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του διοικητικού δικαίου”

Π. Νίκας στην Τρίπολη : “Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του διοικητικού δικαίου”

Share This

 


“Είναι απαραίτητος ένας εκσυγχρονισμός του διοικητικού δικαίου, με απλούστευση και λιτότητα, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αντιφάσεις υπάρχουν, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και από πλευράς υπαλλήλων ως προς την διαχείριση σημαντικών θεμάτων, ιδιαίτερα στα θέματα των συμβάσεων”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην ειδική επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Δημόσιες συμβάσεις – Κρίσιμα ζητήματα και πρόσφατες εξελίξεις”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή επιφανών νομικών.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης παρατήρησε, ωστόσο, ότι “όσο και να βελτιωθεί το δίκαιο, είναι κυρίαρχος ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα επειδή όταν οι άνθρωποι -εν προκειμένω οι υπάλληλοι- δεν υπηρετούν την διαφάνεια ή μετέρχονται ποικίλους τρόπους για να βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον, υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή, ο ρόλος των επιβλεπόντων των δημοσίων συμβάσεων μηχανικών ή αυτών που παραλαμβάνουν υπηρεσίες και προμήθειες, είναι εξαιρετικά κρίσιμος, καθώς όσο καλή σύμβαση και να υπάρχει δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα όταν ο ανθρώπινος παράγοντας που την υλοποιεί -ιδιαίτερα από πλευράς δημοσίου- δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Επομένως, χρειάζεται αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, εξειδικευμένο προσωπικό και προφανώς έλεγχος επί της ουσίας” κατέληξε ο Π. Νίκας.

Στην εν λόγω εκδήλωση, την πρώτη δια ζώσης επιστημονική νομική εκδήλωση μετά από ενάμιση χρόνο -η οποία διοργανώθηκε από την Γενική Επιτροπεία της επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης- χαιρέτισαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρηστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζούμης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Γιάννης Αγγελάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages