ΕΠΑΦΕΣ Στ. Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο του Βασιλιτσίου για βελτίωσης οδοποιίας & αντιπλημμυρικά έργα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΑΦΕΣ Στ. Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο του Βασιλιτσίου για βελτίωσης οδοποιίας & αντιπλημμυρικά έργα

ΕΠΑΦΕΣ Στ. Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο του Βασιλιτσίου για βελτίωσης οδοποιίας & αντιπλημμυρικά έργα

Share This

 


Συνάντηση είχε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  Στάθης Αναστασόπουλος, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασιλιτσίου Στυλιανό – Νικόλαο Τομαροπανάγο. Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα από τον πρόεδρο σχετικά με την υλοποίηση έργων βελτίωσης οδοποιίας στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Το ζήτημα υλοποίησης του ενταγμένου έργου για τη βελτίωση οδικού δικτύου στον οικισμό Λειβαδάκια, επίσης τέθηκε ως θέμα, όπως και φυτεύσεις στην περιοχή, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης των ελαιοπαραγωγών για τη διαχείριση των καμένων ελαιοδένδρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έναρξη του έργου βελτίωσης της οδοποιίας και υλοποίησης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην πυρόπληκτη περιοχή, προϋπολογισμού 70.000 €. Με το έργο αυτό θα ξεκινήσει ο καθαρισμός του οδικού δικτύου, ενώ αξιοποιώντας την εργολαβία μεταφοράς υλικού οδοστρωσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω προγραμματικής σύμβασης και με το Δήμο Πύλου – Νέστορος, μπορεί να υποστηριχθεί και η οδοστρωσία των οδών τηςκοινότητας. Όσον αφορά το έργο της οδοποιίας για την περιοχή Λειβαδάκια, προϋπολογισμού 241.000 €, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι άμεσα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία και αναμένεται να υπογραφεί η εργολαβική σύμβαση. Σχετικά με τις φυτεύσεις ολοκληρώνεται η μελέτη, για έργο προϋπολογισμού 100.000 € για το τμήμα από Κορώνη έως Μεθώνη και αναμένεται η δημοπράτησή του, με στόχο οι φυτεύσεις να ολοκληρωθούν την κατάλληλη, από άποψη καιρικών συνθηκών, χρονική περίοδο. Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και ιδιαίτερα οι Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας βρίσκονται σε θέση να ενημερώσουν για τα μέτρα διαχείρισης των καμένων ελαιοδένδρων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages