Στις σχολές Παπαφλέσσα θα μετακινηθούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Στις σχολές Παπαφλέσσα θα μετακινηθούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας

Στις σχολές Παπαφλέσσα θα μετακινηθούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας

Share This


 Στο κτήριο της παλαιάς σχολής Παπαφλέσσα, στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών, στην Καλαμάτα, προορίζεται να “μετακομίσει” η πλειονότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τους θεματικούς ομολόγους του Βασίλη Καπέλιο και Ανδρέα Τσουκαλά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε.

Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η δημοπράτηση της ανακαίνισης του διοικητηρίου της Π.Ε. -έργο με προϋπολογισμό 10,7 εκ ευρώ, το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να έχει ξεκινήσει πριν το τέλος του φετινού χρόνου.

Ο περιφερειάρχης, στη σημερινή σύσκεψη, προέβη στη συγκρότηση επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας η οποία επιφορτίστηκε να φροντίσει για την διευθέτηση των χώρων στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα, στο κτήριο της οποίας θα εκτελεστούν από πλευράς Περιφέρειας εργασίες πλήρους συντήρησης.

Οπως αναφέρθηκε, τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για την φιλοξενία συγκεκριμένων δομών της Π.Ε. στις παλαιές εγκαταστάσεις της ΥΕΒ -στην οδό Λακωνικής- καθώς και στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, ενώ υπάρχει προσανατολισμός οι Διευθύνσεις Παιδείας να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages