Αναμνηστικά τετράδια με τους ήρωες του ’21 διένειμε ο Δήμαρχος Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αναμνηστικά τετράδια με τους ήρωες του ’21 διένειμε ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Αναμνηστικά τετράδια με τους ήρωες του ’21 διένειμε ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Share This

 Αναμνηστικά τετράδια με τους ήρωες του Δήμου Μεσσήνης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση,  διένειμαν σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Τσέλιου στο 1ο και 2ο Γυμνάσια Μεσσήνης, ενώ τις επόμενες μέρες τα τετράδια θα φτάσουν στα χέρια όλων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

.

Μιλώντας ο Δήμαρχος σε αντιπροσωπεία μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο, αλλά και στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου, είπε ότι το τετράδιο τους διανέμεται ως αναμνηστικό, αλλά ταυτόχρονα τους δίνεται το ερέθισμα να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να γνωρίσουν τους τοπικούς μας ήρωες και την ιστορία του τόπου. Ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή ενέταξε την έκδοση των επετειακών τετραδίων στις ευρύτερες δράσεις που έκανε στη διάρκεια του 2021 και τους ανακοίνωσε επίσης ότι προς αυτή την κατεύθυνση, καταγραφής και διάχυσης της τοπικής μας ιστορίας, ο Δήμος Μεσσήνης θα εκδώσει το επόμενο διάστημα τον ιστορικό τόμο με τίτλο «Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821», το οποίο αποτυπώνει πολύτιμα ιστορικά γεγονότα όλων των χωριών του σημερινού Δήμου, τις τοπικές μάχες και την προσφορά των αγωνιστών.

Ο κ. Αθανασόπουλος, με την ευκαιρία της επίσκεψης στα δύο σχολεία συνομίλησε με τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ελισάβετ Σταθοπούλου και τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Γιάννη Πλατάρο, για τις επιπλέον υποχρεώσεις και δυσκολίες που επιφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεσή τους να συνεργαστούν για οτιδήποτε προκύψει που σχετίζεται με την καθαριότητα, τις απολυμάνσεις, κ.λπ.

Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή στα δύο σχολεία και συγκεκριμένα στην επικείμενη δημοπράτηση από την ΚΤΥΠ Α.Ε. της αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7 με συνθετικό χλοοτάπητα τρίτης γενιάς στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, καθώς και στην πρόταση που έχει  υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για επισκευή εξωτερικού και εσωτερικών χώρων του 2ου Γυμνασίου.

Η κα Σταθοπούλου ενημέρωσε ότι το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης πρόσφατα απέκτησε τραπέζι πινγκ πονγκ και ο Δήμαρχος Μεσσήνης άδραξε την ευκαιρία για έναν σύντομο αγώνα με μαθητές της Γ’  Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages