Master plan για παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Master plan για παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Καλαμάτας

Master plan για παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Καλαμάτας

Share This


 Στην Καλαμάτα βρίσκεται η ομάδα των μελετητών με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσάμη, για το υπό εκπόνηση master plan που αφορά σε παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της πόλης, προκειμένου εν συνεχεία να διεκδικηθούν χρηματοδοτικοί πόροι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης κι άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συζήτησε με τον επικεφαλής και τα μέλη της μελετητικής ομάδας, θέτοντας το πλαίσιο και παρουσιάζοντας τον υφιστάμενο σχεδιασμό και προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. Στις συναντήσεις παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, η Διευθύντρια της Δ/νσης Προγραμματισμού Παναγιώτα Κουράκλη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

DSC 0186 Medium

Οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί αφορούν την ψηφιακή, την πράσινη και την ολιστική Καλαμάτα, με την τελική μελέτη να συμπυκνώνει ένα σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης, απαντώντας στις αγωνίες και τα όνειρα της πόλης.

Κατά την εκπόνηση του master plan, θα υπάρξει εξειδίκευση των περιοχών παρέμβασης με έμφαση σε συγκεκριμένες ζώνες, θα προσδιοριστούν έργα και δράσεις απαραίτητα για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης, ενώ αναπόστατο στοιχείο της όλης διαδικασίας θα είναι η συνεργασία και η διαβούλευση με θεσμικούς φορείς και το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages