Δήμος Καλαμάτας: Όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Καλαμάτας: Όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δήμος Καλαμάτας: Όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς

Share This

 Τ


ο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει στα σχολεία τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, όπου θα πραγματοποιηθεί και Αγιασμός.

Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου την προσεχή Δευτέρα όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πέραν των εργασιών συντήρησης, ήδη οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου έχουν μεριμνήσει ώστε να προμηθευτούν μάσκες, αντισηπτικά και είδη καθαριότητας, ενώ φέτος στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων (76 σχολικά συγκροτήματα) υπηρετούν -για πρώτη φορά- 157 άτομα με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σε συνέχεια σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ειδικών -όπως ήδη ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  • Οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Στις ηλικίες 15-18, έχει εμβολιαστεί το 28% των παιδιών, ενώ στις 12-15 το 14%.
  • Οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με δική τους ευθύνη και κόστος. Το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών (80%), σε συνδυασμό με ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει από το νέο κορωνοϊό προσφέρει μια κάλυψη του 90%.

Σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα θα κάνει δυο rapid τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ οι εμβολιασμένοι μόνο self test. Τα παιδιά που κάθονται πιο κοντά στο μαθητή με κρούσμα θα κάνουν κάθε μέρα τεστ.

  • Το πρόσωπο που θα εντοπιστεί με κρούσμα COVID-19:
    • Απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες, καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
    • Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
  • Το τμήμα θα κλείνει εφόσον τα κρούσματα είναι το 50% συν 1 των μαθητών του τμήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου ανέφερε:

«Το νέο σχολικό έτος 2021-2022 ξεκινάει γεμάτο όνειρα και ελπίδες, έτσι όπως πρέπει να είναι, αλλά και δυσκολίες, λόγω της πανδημίας. Εύχομαι στους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υπομονή, θέληση και δύναμη, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω τη Σχολική Κοινότητα ότι, ως Δήμος Καλαμάτας, θα είμαστε διαρκώς δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης σας. Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς ιδίους πόρους, όχι μόνο για τη συντήρηση, αλλά και για τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών που εντάσσονται στην αρμοδιότητά μας. Είναι για εμάς προτεραιότητα, το σχολικό περιβάλλον να είναι ασφαλές, υγιές και φιλικό προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Και η φετινή χρονιά, δυστυχώς, ξεκινάει με παρούσα την πανδημία που εξακολουθεί να ταλανίζει τη ζωή μας, ανατρέποντας σχεδιασμούς και -σε μεγάλο βαθμό- την καθημερινότητά μας.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να εφαρμόζουμε τα μέτρα που προτείνουν. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Εύχομαι από καρδιάς, καλή σχολική χρονιά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages