Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Καλαμάτα

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Καλαμάτα

Share This

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αποτελεί η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής συμβολής του τουρισμού στην ανάπτυξη τόσο της διεθνούς κοινότητας, όσο και των τοπικών κοινωνιών, ενώ πληθώρα από εκδηλώσεις διεξάγονται κάθε φορά σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο

Για το 2021, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού,  είναι αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη (Tourism for Inclusive Growth).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (Π.Ο.Τ),   θεωρεί ότι ο τουρισμός θα πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα του, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανάπτυξη  που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου μέρους – επισκεπτών, φορέων, κοινοτήτων, επιχειρηματιών – αλλά βέβαια και της ευρύτερης κοινωνίας. Διασφαλίζει ότι κάθε κομμάτι του μωσαϊκού που λέγεται τουρισμός, έχει λόγο στο μέλλον του.

Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί υπενθύμιση για τον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού στην κοινωνική ένταξη ευρύτερα, με στόχο πάντοτε βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη  με τρόπο ευεργετικό για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, τις ώρες 10:00 έως 12:00,  θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση στον πεζόδρομο της Αριστομένους (έναντι ιστορικού Δημαρχείου).

Τη πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη  της σημασίας του εορτασμού, αλλά και της επίδρασης του τουρισμού στην περιοχή μας έχουν αναλάβει ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ με τη στήριξη και συνέργεια του Καφεκοπτείου ΣΠΙΝΟΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages