ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Δήμο Μεσσήνης για το άνοιγμα των σχολείων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Δήμο Μεσσήνης για το άνοιγμα των σχολείων

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Δήμο Μεσσήνης για το άνοιγμα των σχολείων

Share This

 



Με νέα δεδομένα ξεκινάει τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά. Από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης έχει γίνει ο κατάλληλος συντονισμός ώστε να μην υπάρξουν εκκρεμότητες σε ότι αφορά στην καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλά και στην πρόσληψη του βοηθητικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος θα παραστεί στους αγιασμούς των σχολείων:

-8:30 π.μ. Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου.

-9 π.μ. Γυμνάσιο – Λύκειο Πεταλιδίου.

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν εργασίες καθαρισμού στο εσωτερικό των σχολικών κτιρίων ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλή να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης καθαρίστηκαν εξωτερικοί χώροι, προαύλια και κλαδεύτηκαν δέντρα, όπου ήταν απαιτητό. Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου μας, και αναλαμβάνουν καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσω των σχολικών επιτροπών, έχουν μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών σε αντισηπτικά και ότι άλλο απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

smart

«Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, μας βρίσκει σε ένα παρατεταμένο μίνι lockdown, αλλά ευελπιστούμε ότι γρήγορα θα εξέλθουμε από αυτό τον περιορισμό. Είναι κατανοητή η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κινητικότητας με τη λειτουργία των σχολείων, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα τηρηθεί από όλους απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά», υπογράμμισε ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Το μεγάλο ζητούμενο της φετινής χρονιάς είναι η απρόσκοπτη δια ζώσης εκπαίδευση και πώς αυτή θα επιτευχθεί. Αυτό ήταν και το αντικείμενο συζήτησης σήμερα του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας Γιώργο Πετράκο. Με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, και τη μεγάλη μεταδοτικότητά της στα παιδιά, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθείται πλήρως το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο προβλέπει συστηματικό έλεγχο (self test) όλων των ανεμβολίαστων παιδιών και εκπαιδευτικών δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί στην τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας και αποφυγή συνωστισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages