Μελέτες μέσω του μεγάλου αντιπλημμυρικού διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μελέτες μέσω του μεγάλου αντιπλημμυρικού διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας

Μελέτες μέσω του μεγάλου αντιπλημμυρικού διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας

Share This


 Ενημέρωση σχετικά με το μεγάλο αντιπλημμυρικό και προτάσεις του Δήμου σε συνέχεια της αναλυτική παρουσίαση των μελετών που εκπονούνται με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, δόθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Αντωνόπουλο, ο οποίος έχει εκπονήσει την προμελέτη για ένα υδραυλικό έργο που ο Δήμος ταυτόχρονα διεκδικεί.

DSC 0180 Medium

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των μελετών προκειμένου εν συνεχεία να ακολουθήσει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Μελέτες που αφορούν την αντιμετώπιση προβλημάτων από πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, ανάντη και κατάντη του Αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένου του Περιμετρικού της πόλης.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ήδη ο Δήμος κινείται και εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλεί στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών έγγραφο που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις του Δήμου, μελέτες και παρεμβάσεις όπου και θα ζητηθεί υποστήριξη.

Ιδιαίτερη αναφορά, υπήρξε στην προτεινόμενη προμελέτη που έχει εκπονήσει ο Μ. Αντωνόπουλος,  ένα υδραυλικό έργο, κατασκευής ταμιευτήρα εμπλουτισμού άρδευσης και ύδρευσης που αναφέρεται στην ευρύτερη και την εγγύτερη περιοχή κατασκευής του υδραυλικού έργου – φράγματος, της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Δήμος θα προτείνει μία μελέτη που θ’ αφορά τον λεγόμενο μικρό περιμετρικό, προκειμένου να κατέβει το αντιπλημμυρικό της Παναγίτσας, μία μελέτη βόρεια του Νέδοντα ώστε να μπορέσει να γίνει οριοθέτηση του ποταμού για την ανάπτυξη της εκεί ζώνης, καθώς και μία μελέτη για ενδεχόμενο σκέπασμα του Νέδοντα από το βόρειο υφιστάμενο πάρκινγκ έως την εκβολή του Καραμπογιά ή την στατική ενίσχυση του βόρειου πάρκινγκ.

promlt 2

Ακολούθως ο κ. Αντωνόπουλος, παρουσίασε περιληπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του υδραυλικού έργου – φράγματος, στην Τ. Κ. Αρτεμισίας,  καθώς και βασικά στοιχεία της ευρύτερης και εγγύτερης περιοχής κατασκευής του.

Δείτε ΕΔΩ την Τεχνική Έκθεση της προτεινόμενης μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages