Λιβανός για σταφίδα: “Και να θέλαμε, δεν μπορούμε να στηρίξουμε εμπορικές επιχειρήσεις, είτε είναι ιδιωτικές είτε συνεταιριστικές” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λιβανός για σταφίδα: “Και να θέλαμε, δεν μπορούμε να στηρίξουμε εμπορικές επιχειρήσεις, είτε είναι ιδιωτικές είτε συνεταιριστικές”

Λιβανός για σταφίδα: “Και να θέλαμε, δεν μπορούμε να στηρίξουμε εμπορικές επιχειρήσεις, είτε είναι ιδιωτικές είτε συνεταιριστικές”

Share This

 


ΛΙΒΑΝΟΣ: “Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ”
ΥΠΑΑΤ: Σημεία από την απάντηση του ΥΠΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτού Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου – Σταφίδα
• Ζητάτε από το ελληνικό κράτος να φροντίσει ώστε η τιμή της σταφίδας παρόλο που διεθνώς είναι μειωμένη, να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και η ελληνική κυβέρνηση να επέμβει με αυτόν τον τρόπο στην αγορά.
• Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει αυτό το εμβληματικό προϊόν που συνδέεται και με την ιστορία της χώρας μας
“Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για εμπορικές επιχειρήσεις είτε είναι ιδιωτικές είτε είναι συνεταιριστικές. Και να θέλαμε δεν μπορούμε να το κάνουμε”.
• Η Κυβέρνηση δεν διαμορφώνει τις τιμές των προϊόντων στην αγορά.
• Αν και εφόσον προκύψουν διαφορές το κράτος θα σταθεί δίπλα στους παραγωγούς
• Επίσης, ζητάτε να εξασφαλιστεί η διάθεση του προϊόντος σε κρατικές δομές. Έχω αποστείλει επιστολές στους συναδέλφους μου Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Τουρισμού, Παιδείας, Εσωτερικών, με τις οποίες έχω ήδη ζητήσει να διερευνήσουμε από κοινού κάθε πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας μας και ειδικότερα διάθεσης του προϊόντος μέσα από στοχευμένα προγράμματα που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
• Στην ίδια κατεύθυνση μπορείτε να κινηθείτε και εσείς.
• Δεν μπαίνουμε σε ανταγωνισμό ευαισθησίας. Στηρίζουμε την Κορινθιακή σταφίδα γιατί είναι από τα πιο εμβληματικά ελληνικά αγροτικά μεταποιημένα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages