Εγκαινιάστηκαν τα σύγχρονα Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εγκαινιάστηκαν τα σύγχρονα Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκαν τα σύγχρονα Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας

Share This

 



Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, η επίσημη λειτουργία των σύγχρονων Δημοτικών Μαγειρείων Καλαμάτας, τα οποία φιλοξενούνται στο κτήριο του Β’ ΚΑΠΗ στην περιοχή της Ράχης. Σε χαιρετισμό του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης τόνισε ότι ο Δήμος μέσω του δημοτικού συσσιτίου,  διανέμει καθημερινά περισσότερες από 100 μερίδες φαγητού, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρέστη ανάγκη και αύξησης των μερίδων που διανέμονται προς τους δικαιούχους συμπολίτες μας. Ο κ. Μαρινάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλεται από το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρόνοιας, ευχαριστώντας τους, στο πρόσωπο της διευθύντριας Λευκοθέας Καράμπελα, η οποία κι έχει τον συντονισμό.

242013107 569727940740501 4744684734154663407 n

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Μαρινάκη, καθώς όπως σημείωσε ότι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, η πανδημία που ήρθε σε συνέχεια μιας 10ετούς κοινωνικο-οικονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε μεγαλύτερες ανάγκες προς τους αδύναμους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται ο Δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, για να συνδράμει μέσα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ο κ. Βασιλόπουλος, παράλληλα, έκανε αναφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Ιατρείου και Φαρμακείου, του ΚΔΑΜΕΑ, κ.λπ.

«Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε την επίσημη λειτουργία των Δημοτικών Μαγειρείων μας. Τα Δημοτικά Μαγειρεία που σχεδίασε και ξεκίνησε ο πρώην Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κι εμείς τα ολοκληρώσαμε και τα θέσαμε σε λειτουργία. Καμαρώνουμε γι’ αυτά, είναι από τα πιο σύγχρονα σε Δήμο, ενώ μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες μέχρι 500 μερίδες ημερησίως, με το απαραίτητο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή προσφέρουν πάνω από 100 μερίδες καθημερινά μέσω του δημοτικού συσσιτίου», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος, τέλος, ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστούν τα Δημοτικά Υπνωτήρια, ενώ ακολουθούν κι άλλοι στόχοι, όπως το Κέντρο Ημέρας και τα Δημοτικά Πλυντήρια.

Μιλώντας εκ μέρους της Περιφέρειας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου τόνισε ότι η στήριξη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας, συνεχάρη τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για το έργο της, δηλώνοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

DSC 0468 Medium

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα που παρασκευάστηκε στα Δημοτικά Μαγειρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages