ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Share This

 



Για τα καλά έχει ανέβει το… θερμόμετρο στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Καλαμάτας.

Στις αιτιάσεις Κοσμόπουλου για «μικρή παραγωγή έργου», η δημοτική αρχή αντιτείνει τις «πολλές χρηματοδοτήσεις που έχουν έρθει στην πόλη» και θέλει να απαντήσει με έργα. Έτσι, ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Πλαστήρια και ακολουθεί τις επόμενες μέρες το τμήμα στην παραλιακή από Φαρών έως Ακρίτα.

Εκκίνησε το έργο της ανάπλασης στην οδό Πλαστήρα

Εκκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η κατασκευή του έργου «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα». Για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020».

DSC 0045 Medium

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα» είναι:

  • Η κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη θέση του υπάρχοντα τετρασκελούς ισόπεδου κόμβου, στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας
  • Η εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη
  • σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου.
  • Η σήμανση – ασφάλιση της οδού Νικολάου Πλαστήρα και του Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και του επιπέδου λειτουργικότητας της οδού.
  • Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών.
  • Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Ν. Πλαστήρα και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
  • Η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).

DSC 0053 Medium

Σημειώνεται ότι τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται και η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages