Ευκλής Καλαμάτας: Περπατά στην Μανιάτικη Γη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ευκλής Καλαμάτας: Περπατά στην Μανιάτικη Γη

Ευκλής Καλαμάτας: Περπατά στην Μανιάτικη Γη

Share This

 



Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”  εξορμoύν και μας προσκαλούν την Κυριακή (19/9ου) στην Μεσσηνιακή Μάνη, για να περπατήσουν πάνω στο λιθόστρωτο καλντερίμι από τα Σωτηριάνικα έως το φαράγγι του Ριντόμου και να καταλήξουν μέσα από αυτό στο πέτρινο γεφύρι της Κάτω Κοσκάρακα…

“Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το χωριό με προορισμό την περιοχή Μαυρίνιτσα, ονομάστηκε έτσι από την πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του Παλαιολόγου, που έφτασε εκεί μετά από τον θάνατό του, ντυμένη στα μαύρα.
Στην ίδια περιοχή μέσα στα ελαιοπερίβολα θα δουν το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου 12ου – 13ου αιώνα, καθώς και την ανακαινισμένη εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Κυριακής με το αλωνάκι μπροστά της.
Φτάνοντας στο Ναό του Αγίου Νικολάου, Βυζαντινής εποχής 17ου αιώνα, θα ξεδιψάσουν στα δροσερά, κρυστάλλινα νερά της ”Δροσοπηγής” που βρίσκεται μπροστά του.
Μπαίνουν πλέον στο λιθόστρωτο κατηφορικό καλντερίμι, που ενώνει το χωριό Σωτηριάνικα με τον Κάμπο και αποτελεί μέρος από το ξακουστό μονοπάτι – καλντερίμι των αγωγιατών του 17ου – 18ου αιώνα, το ”Μπίλιοβο”, που ξεκινά από το χωριό Αλτομιρά.
Το καλντερίμι θα τους οδηγήσει στο πέτρινο γεφύρι της Πάνω Κοσκάρακας μέσα στο φαράγγι του Ριντόμου, όπου μετά από 1 ώρα περίπου θα φτάσουν στο γεφύρι της Κάτω Κοσκάρακας.
Η διαδρομή είναι ήπια κατηφορική, εύκολη και βατή για όλη την οικογένεια και δεν ξεπερνά μαζί με τις περιηγητικές στάσεις τις 3:00 με 3:30 ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α΄.”
Μετά την εξόρμησή τους θα μεταβούν με το πούλμαν στο όμορφο ημιορεινό χωριό Κάμπος, για να απολαύσουν καφέδες, κρύες μπύρες, ουζάκια και ότι άλλο επιθυμούν με ελεύθερο χρόνο.
  • Μετάβαση με λεωφορείο με 85 % πληρότητα και κόστος 10 ευρώ (μέλη και φοιτητές) και 13 ευρώ (μη μέλη).
  • Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον Covid 19.
  • Έχετε μαζί σας όλα τα σχετικά έγγραφα για τον Covid 19.
  • Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, παρακαλείστε απογευματινές ώρες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 697 425 2234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages