Στον αγιασμό σχολείων του Πεταλιδίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στον αγιασμό σχολείων του Πεταλιδίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος

Στον αγιασμό σχολείων του Πεταλιδίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος

Share This


 Στον αγιασμό σχολείων του Πεταλιδίου παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία, όπου ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή εκπαιδευτική χρονιά με φυσική παρουσία στο σχολείο, μακριά από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση των προηγούμενων περιόδων.

Στο Νηπιαγωγείο, ο Δήμαρχος συνεχάρη τις νηπιαγωγούς για την προετοιμασία των νηπίων ώστε να μεταβούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον του Δημοτικού και ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή, προσανατολίζεται στην δημιουργία Παιδικού Σταθμού, μόλις ελευθερωθεί το κτίριο που χρησιμοποιείται σήμερα ως Δημοτικό Σχολείο. Όπως είπε «είναι χρέος της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα νήπια και προνήπια προς όφελός τους και προς διευκόλυνση των γονέων τους».


Στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου μπορεί να χτύπησε σήμερα το κουδούνι στο κτίριο που φιλοξενείται προσωρινά, αλλά ο κ. Αθανασόπουλος διαβεβαίωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα μεταστεγαστεί στο ανακαινισμένο σχολικό κτίριο και θα τελειώσει έτσι η ταλαιπωρία δασκάλων, μαθητών και γονέων. Υπενθύμισε ότι το κτίριο που επισκευάζεται χρειάστηκε ριζική παρέμβαση καθώς παρουσίαζε πολλά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του. Ο Δήμαρχος, προέβη επίσης, στη σπουδαία ανακοίνωση της λειτουργίας ΚΔΑΠ, που θα ακολουθήσει  τη μεταστέγαση του σχολείου, προσφέροντας ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες τις απογευματινές ώρες στους μικρούς μαθητές. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι με πόρους του Δήμου θα γίνει αντικατάσταση των τουαλετών με σύγχρονες, μιας και δεν προβλέπονταν στη μελέτη.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου Ελευθερία Νικολοπούλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία και ευχήθηκε με τη σειρά της, τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας να αποδώσουν ώστε να συνεχιστεί το μάθημα μέσα στις αίθουσες.

Στο Λύκειο Πεταλιδίου μετά τον αγιασμό η διευθύντρια του Σχολείου Δήμητρα Γρουσουζάκου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημα του διαχωρισμού μιας αίθουσας σε δύο, με τη διαμόρφωση αίθουσας Χημείου και Φυσικών Επιστημών και αίθουσας Προσανατολισμού, τις οποίες και επισκέφτηκαν. Τις ευχές τους για ασφαλή και υγιή χρονιά εξέφρασαν η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου Νικολέττα Ξαρχάκου και ο διευθυντής του Γυμνασίου Πεταλιδίου  Παναγιώτης Μελιγαλιώτης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας και ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά και καλή δύναμη σε διδάσκοντες και διδασκομένους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της φετινής χρονιάς. Υπογράμμισε το ανεκτίμητο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο Λύκειο, το οποίο επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο με τις εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών στις πανελλήνιες. Τέλος, παρατήρησε πως η Δημοτική Αρχή μεριμνά για βελτιώσεις  σχολικών μονάδων όπου απαιτείται και στο πλαίσιο αυτό, έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παρέμβαση στον προαύλιο χώρο του σχολείου για την βελτίωση της εισόδου και του γηπέδου μπάσκετ.

Στους αγιασμούς των σχολείων του Πεταλιδίου παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages