Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας

Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας

Share This


 Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Σεπτεμβρίου  2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31363001 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε σταθερά υψηλό ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Τονίζεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 55.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Από την ανάλυση παρατηρείται σταθερά υψηλό ιικό φορτίο, το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Υπογραμμίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages