Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας

Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας

Share This


 Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16/9 και την Παρασκευή 17/9/2021 η Β’ φάση διανομής υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους των χωριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διαβολιτσίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Μετά από την άμεση ανταπόκριση των φιλάνθρωπων αισθημάτων των ευσεβών χριστιανών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, αλλά και την συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας, τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου της Εκκλησίας της Κύπρου, όσο και της γείτονος Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, και αφού συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα είδη, προς ανακούφιση των πληγέντων, διανεμήθηκαν κατά τις δυο αυτές ημέρες τρόφιμα, είδη ρουχισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, σετ πετσέτες, σεντόνια και καινούργια κρεββάτια . Κατά την διανομή τους παρευρέθηκαν, τόσο ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, όσο και ο συντοπίτης μας και πολυσέβαστος για όλους μας Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους πληγέντες και τους εξέφρασαν λόγους παρηγορητικούς και επιστηρικτικούς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, τόσο προς τον  Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, όσο και προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, αλλά και προς τον κλήρο και το λαό εκάστης Μητροπόλεως για την αρωγή και συναντίληψή τους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε πως θα ήταν αδύνατον να μην συμπαρασταθεί στις ανάγκες της γειτονικής του Μητρόπολης, που τυγχάνει και γενέτειρά του, αλλά και ο τόπος που ως Ιεροκήρυκας και Κατηχητής διακόνησε από τα νεανικά του χρόνια, ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “η προσφορά αυτή αποτελεί σταγόνα αγάπης στον ωκεανό της ανάγκης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages